Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği üzere okullarda 9 ay boyunca istihdam etmek üzere 40 bin temizlik görevlisi alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre ilanlar il İŞKUR merkezleri aracılığı ile kamuoyuna duyurulmakta ve adaylar müracaatlarını buradan gerçekleştirmektedir.

Şu ana kadar Milli Eğitim Bakanlığı Toplum Yararına Programları kapsamında çok sayıda ile temizlik görevlisi alımı yapıldı ve halen başvurusu devam eden çok sayıda il bulunmaktadır. Buna göre binlerce kişilik temizlik görevlisi alımı başvuruları devam ediyor. Peki bu ilanlara nasıl başvuru yapılır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Milli Eğitim Bakanlığı her il için 50'şer ve 100'er kişilik olmak üzere kadro açmaktadır. Tabi bu sayı ilin büyüklüğüne ve okul sayısına göre değişmektedir. İlanlar İŞKUR Toplum Yararına Programları kapsamında duyurulmaktadır. Müracaat edecek olan adayların;

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

Yukarıda belirtilen linki takip etmesi ve sol üstte bulunan ara butonuna basması gerekmektedir. Hangi ilanlar halen açık ise liste halinde sunulmakta ve son başvuru tarihi en sağ bölümde duyurulmaktadır. Şu anda yayımlanan  son ilanlara bakıldığında en son başvuru tarihinin 29 Eylül 2017 olduğu görülmektedir. Adaylar bu tarihlere kadar illerinde bulunan İŞKUR müracaat merkezlerine giderek MEB okullarında temizlik görevlisi olmak için başvuru yapmak istediğini söyleyebilir ve başvurularını tamamlayabilir.

TÜM İLANLARI BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim