MEB Bakanı Zİya Selçuk CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayın programında uzaktan eğitim ve öğretmen atamalarına dair önemli açıklamalar yaptı. Milli Eğitim Bakanlığına yeni öğretmen alımı yapılacak mı? Atama bekleyen adaylar sosyal medya üzerinden çok sayıda mesaj göndermesi üzerine adayların beklentilerini aktararak, zaman zaman temsilcileri ile görüştüklerini, Personel Genel Müdürü ile de görüşmeler yaptıklarını aktardı. Eylül ayında 20 Bin atama yapıldı. Şubat ayında ise 20 Bin öğretmen alımı daha yapıldığını aktardı. 2020 yılı içerisinde yeni bir atama yapılmayacağını aktaran Bakan Selçuk 2021 yılındaki alımlar için personel alımı için Milli Eğitimde ne kadar personel olacağı bütünsel bir değerlendirme ele alınarak bütçe görüşmelerinde ele alınacağını ifade etti. 

EK DERS ÜCRETLERİ;

MEB Bakanı Selçuk ek ders ücreti ödemeleri ödenecek mi sorusuna ise Burada nasıl bir anlama söz konusu olduğunu bilmiyorum ama ek ders ücreti ödemelerinin yapılacağını aktardı. Uzaktan eğitimin daha zor olduğunu ve farklı bir hazırlık içerisinde olduklarını öğretmenlerin ücretlerini alacaklarını ifade etti. Ödeme zamanlarının her zamanki tarihlerde yapılacağını öğretmenlerin zaten bu konuyu bildiğini aktardı.

ÖĞRETMENLERİN ÖZLÜK HAKLARI AÇIKLAMASI;

MEB'te görev yapan öğretmenlerin özlük hakları ve bazı sorunların düzeltilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada; öğretmenlik meslek kanununu işaret ederek, pandemi dönemi öncesinde özlük hakları konusunda mutabıkların oluştuğunu salgın nedneiyle bir erteleme söz konusu olduğunu aktardı. Vefa ekiplerinden ve tüm okullarda öğretmenlerin ne kadar yoğun çalıştığını gösteren bir çalışma içerisinde ve gayret içerisinde olduklarını ifade ederek. Hepsine teşekkür borçlu olduklarını aktardı.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim