Türkiye genelinde bir çok il için valikler bekçi alım ilanlarını yayımlamaktadır. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılan son duyuruya göre,Mersin Valiliği bünyesine bekçi alımı yapacağını belirtti.Mersin Valiliği bünyesine farklı ilçelerinden alım yapacaktır. Buna göreMersin Valiliği, Akdeniz, Mezitli, Toroslar, Yenişehir ve Tarsus ilçelerine alım yapacak. Adaylardan en az lise mezunu olmaları ve diğer nittelikler aranacaktır.

HANGİ İLÇELERE NE KADAR ALIM YAPILACAK?

Mersin Valiliği toplamda 500 bekçi alımı yapacağını belirtti.Mersin Valiliği, Akdeniz kaymakamlığına 110 Bekçi, Mezitli kaymakamlığına 80 Bekçi, Toroslar kaymakamlığına 110 Bekçi, Yenişehir Kaymakamlığına 110 Bekçi ve tarsus kaymakamlığına 100 Bekçi olmak üzere toplamda Mersin geneli 500 bekçi alımı yapacak.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR:

Mersin Valiliği bünyesine alımını yapacak olduğu bekçi adaylarından, Erkek olmak, En az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Askerlik görevini yapmış olmak, 30 yaşından büyük olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, herhangi bir hastalığa bağlı olmaksızın beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak, En az 167 cm boyunda olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Müracat ettiği il ve İlçe sınırları içerisinde en az bir yıl ikamet ediyor olmak ve kamu haklarından mahrum bulunmamak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, 16 Kasım 2017 tarihi ile 30 Kasım 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular adayların bulundukları ilçe emniyet genel müdürlüklerine yapılacaktır. Başvurularını yapmış olan adaylar Mersin Valiliği tarafından önce sözlü sınava tabii tutulacak ve sözlü sınavdan başarılı olan adaylar ise yazılı sınava çağırılacaktır. yazılı sınav sonucuna göre de asil ve yedek aday listesi belirlenecektir.Mersin Valiliği bekçi alım ilanını kılavuzunu incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim