Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası resmi sitesindeki yayımladığı ilana göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadrolarda alım yapacağını belirtti. Buna göre yapılan iki farklı duyuruya göre, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 12 kişilik kadro ile Ekonomist ve 30 kişilik kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapacağını belirtti.

İLANIN DETAYLARI:

Alınacak Kadro Sayısı: 12 Ekenomist ve 30 Güvenlik Görevlisi,

Çalışma Şekli: Tam Zamanlı/ Sözleşmeli,

Güvenlik Görevlisi Çalışma Yeri: İdari Merkezi ve Şubeler,

Ekonomist Çalışma Yeri: Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü (5 kişi), Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar 2 kişi, Piyasalar 1 kişi, Strateji ve Kurumsal Yönetim 2 kişi ve Yapısal Ekonomik Araştırmalar 2 kişi,

Son Başvuru Tarihi : 15 Aralık 2017

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası alım yapacağı 42 kişilik kadro ile adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Başka bir kuruluşa mecburi hizmet yükümü olmamak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Güvenlik Görevlisi: En az lisns veya Önlisans meunu olmak, 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP1 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, En az 175cm boyunda olmak, Askerliğini yapmış olmak, Erkek olmak ve Bankanın güvenliğini sağlamasına engel olabilecek bir rahatsızlığı bulunmamak şartları aranır.

Ekonomist: Banka tarafından daha önce yapılan Ekonomist alımlarının mülakat aşamasında elenmemiş olmak, İyi derecede ingilizce bilmek, Yurtiçi veya Yurtdışı eğitim veren be üniversitelerin denkliği YÖK tarafından onaylanmış olan ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 15 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre Güvenlik Görevlisi alımları için Başvurular 04 Aralık 2017 tarihinde başlayacak ve Ekonomist kadroları için 01 Aralık 2017 tarihinde başlayacaktır. Başvurular ve diğer aşamalar sadece Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası resmi internet sayfasından yapılacaktır. İlanların tam metinlerini incelemek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Güvenlik Görevlisi ilanı için Buraya Tıklayınız.

Ekonomist İlanı için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim