Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı uygulama ile her okula bir sağlık personeli alımı yapılacak. Türkiye’de bulunan yaklaşık 60 bin okula yapılacak alımlarda kazaların önüne geçilmesi ve acil durumlarda yapılacak müdahalenin minimum sürede yapılması amaçlanıyor.

60 BİN SAĞLIK PERSONELİ ALINACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklama ile okullarda yaşanan kaza anlarında ilk müdahalenin doğru gerçekleşmesi, acil yardım ekiplerinin bilgilendirilmesi ve kazanın yaşandığı okula yönlendirilmesini amaçlayan bir çalışma yapıldığı ifade edildi. Sağlık Bakanı Koca yapılan planlamayla ilgili, “Doktor değil ama okullarda bir sağlık personeli bulunması gerektiğine inanıyoruz ve planlıyoruz” ifadeleri kullanıldı. Bu çalışmayla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda birer sağlık personeli istihdam edilecek ve bu sayede yaklaşık 60 bin okula sağlık personeli alımı yapılacak.

ATAMA DEĞİL PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü çalışma ile okullarda görevlendirilecek sağlık personelleri, bakanlık bünyesinden atama veya görevlendirmeyle değil yeni alımlarla sağlanacak. Ancak sağlık personeli alımının ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Editör: TE Bilisim