Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda 30'a yakın ilde güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi ve bakım onarım kadrolarında geçici toplum yararına personel alımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığından yapılan son dakika açıklamasına göre okulların uzaktan eğitim sistemi ile 31 Ağustos 2020 tarihinde açılacak olması ve yüz yüze eğitimlerin ertelenmesi nedeniyle Ağustos typ alım ilanlarında açıklanan personel alımı sürecini eklemiştir.

MB TYP ALIMI İLANI İÇİN AÇIKLAMA;

İŞKUR üzerinden yapılan açıklamada 2020 ve 2021 eğitim öğretim döneminin okulların açılma tarihi ertelenmesine bağlı olarak MEB TYP başvurularının durdurulduğunu ve daha önce başvuruları tamamlayan adaylar için yeniden açılacak olan ilanlara aktarılacağı ifade edildi.

Yeni ilanlar ne zaman açıklanacak?

Bilindiği gibi ilk olarak 2018 yılında İçişleri Bakanlığı Milli Eğitim Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın üçlü protokol kapsamında okulların daimi sürede istihdam edilemeyen sayı olarak yeterli olmayan kadrolarında istihdamlar sağlandı. Bu kapsamında güvenliği artırılması, okulların temizliğinin sağlaması ve bakımlarının onarımının geçici personel tarafından yapılması amacıyla 20 binden fazla personel alımı yapıldı ve bu adayların bu görevlerin süresi 2019-2020 eğitim ve öğretim dönemi Haziran ayında tamamlandı. Bu adaylar da 2020-2021 eğitim öğretim döneminde ki başvurulara ilanlara başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARINA GÖRE İŞKUR TYP alımı başvuru şartlarında üst yaş şartı bulunmuyor. KPSS'siz olarak başvuru yapılabilecek. Eğitim şartında ise en az ilköğretim mezunu olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, örgün bir okulda eğitimine devam etmiyor olmak gerekli olan başvuru şartı arasında sıralanmıştır. Yeni ilanlarının açıklaması Ağustos ayının son haftasında ya da Eylül ayının başlarında itibaren beklemekteyiz. Okulallarda yüz yüze eğitimlerin yeniden ertelenmesi durumunda ise yeniden açıklanma yapılabilir. 

İŞİN OLSA