07 Eylül 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda işçi personel alımı yapacak. Buna göre İşin Olsa Ekibi olarak bu haberimizde sizlere Milli Eğitim Bakanlığı personel alım ilanı hakkında bütün detayları aktaracağız. Haberimizin devamında Alım pozisyonları, Başvuru şartları, Özel Şartlar, Nasıl Başvuru yapılır gibi başlıklar altında detaylı bilgileri sunacağız. İşte detaylar.

İLANIN DETAYLARI:

Devlet Personel Başkanlığı tarafından sonra ise Türkiye İş Kurumu tarafından yayımlanmış olan ilana göre Milli Eğitim Bakanlığı bağlı merkez ve taşra teşkiları birimlerine sürekli olarak çalışacak çeşitli pozisyonlarda engelli, Eski hükümlü veya Terörle Mücadelede yaralanan işçi alımı yaacaktır. İlgili ilana bavurular ve bütün işlemler İŞKUR üzerinden yapılacaktır.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK? KADRO DAĞILIMI?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine toplamda 1535 kişilik kadro ile engelli ve Eski hükümlü işçi personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre MEB İŞKUR üzerinden 1002 Engelli işçi ve 533 Eski Hükümlü işçi alımı yapacaktır.

Buna göre Engelli pozisyonunda, Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) 7 işçi, Zabıt Katibi 2 işçi,  Mimar 2, Muhasebeci 17 İşçi, Muhasebe Meslek Elemanı 15,  Ön Muhasebeci 6, Büro İşçisi 153 İşçi, İnşaat Mühendisi 1 İşçi, Büro Memuru (Genel) 23 İşçi, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Elemanı/Uzmanı 1 işçi, Harita Mühendisi  3 işçi, Bilgi İşlem Destek Elemanı 13 İşçi, Elektrik Mühendisi 1 işçi, Makine Mühendisi 1 işçi, Bilgisayar Teknolojisi Teknikeri 3 işçi, Adalet Meslek Elemanı 2 işçi, Harita Teknisyeni 2 işçi, Harita ve Kadastro Teknikeri 2 işçi, Doğalgaz ve Tesisat Teknikeri 2 işçi, Aşçı Yardımcısı 25 işçi, Harita Teknikeri 2 işçi, İnşaat Teknolojisi Teknikeri 2 işçi, Adalet Meslek Elemanı 2, Elektronik Haberleşme (Telekomünikasyon) teknikeri 2 işçi, Beden İşçisi (Genel) 15 işçs, Temizlik Görevlisi 425 İşçi ve Aşçı Pozisyonlarında 273 kişi olmak üzere toplamda 1002 Engelli işçi alımı yapılacaktır.

Eski Hükümlü Pozisyonları İse, Beden İşçisi (Genel) 14 İşçi, İnşaat Boyacısı/Boyacı 3 işçi, Aşçı 168 İşçi, Bulaşıkçı (Stevard) 3 işçi, Temizlik Görevlisi, 249 İşçi, Sıhhi Tesisatçı 3, Marangoz 3, Büro Memuru (Genel) 8, Makam Şoförü 10 işçi, Büro İşçisi 26 İşçi, Harita Teknikeri 1 işçi, Aşçı Yardımcısı 2 işçi, Kalorifer Ateşçisi (Katı ve Sıvı Yakıt) 6 İşçi, Şoför (Yolcu Taşıma) 2 İşçi, Elektrik Teknisyeni 2 işçi, Sıhhi Tesisatçı 2 işçi, Asansör Bakım ve Onarım İşçisi 1 işçi, Diğer Büro Memurları 20 işçi olmak üzere topamda 533 Eski Hükümlü İşçi Personel Alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR

Milli Eğitim Bakanlığı alımını yapacağı bu pozisyonlar için adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, Yapılacak arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Askerliğini yapmış olmak, Özel kanun veya diğer mevzuatlarda yer alan şartları taşımak nitelikleri aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Başvuru yapacak adayların yukarıdaki niteliklere ek olarak, En az ilköğretim mezunu olmak, İlköğretim mezunu olanlar için Kura usülü değerlendirme yapılcak olupadaylara ayrıca sözlü ve uygulamalı sınav da yapılacaktır. Lise mezunu oln adaylar için geçerli yıla ait Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak ve Engelli adaylar için EKPSS den puan almış olmaları gerekmektedir.

Aşçı ve kaloriferci gibi işlerde çalışacakların vardiyalı veya dönüşümlü çalışmaya engel durumu olmamalıdır. Herhangi bir meslek için işe alınan işçi, işin veya işyerinin gerektirdiği durumlarda, mümkün olduğunca işçinin sahip olduğu bilgi, beceri, ehliyet veya belge de dikkate alınarak diğer iş veya alanlarda da çalıştırılabilir..

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 07 Eylül 2018 tarihi itibari ile başladılar. Adaylara başvuru için 10 günlük bir süre verildi. Buna göre adaylar başvurularını en geç, 17 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girilerek ilgili alanların doldurulması ile ulaşılabilir. Sonarasında ise başvuru yapacağınız pozisyonu seçerek İŞKUR sayfasına üyeliğinize giriş yaparak başvurularınızı online olarak yapmanız gerekmektedir. Ayrıca aşağıda ilgili görselde de göreceğiniz gibi ilanlara ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken İşyeri Ünvanı kutucuğuna " MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI 1 yazmak olacaktır. Ayrıca İşyeri Türü kutucuğundan Kamu sekmesini seçerek Engelli veya Eski hükümlü ilanlarınıda ayrı pencerelerde görebilirsiniz.

Devlet personel başkanlığı tarafından yayımlanan ilana ulaşmak ve detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

İlgili ilan hakkında meydana gelecek gelişmelerden haberdar olabilmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER