Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim ile derslerine devam edecek olan öğrenciler için müjdeli haberi verdi. Yeni destek merkezi kurdu. İlkokul, orta okul lise öğrencilerinden bilgisayarı olmayanlar bu merkezlere giderek çalışabilecekler. Yeni eğitim ve öğretim dönemine dair yeni açıklamalar geldi. 

TRT kanalları üzerinden ve internet eba.gov.tr adresi aracılığı ile gerçekleşecek olan uzaktan eğitimlerde öğrencilerden bilgisayarı olmayanlar için önemli gelişmeler var. TV8 kanalı 20 Eylül pazar günü bilgisayarı olmayanlar için bir program düzenleyecek ve öğrenciler bilgisayar desteği için bir proje hayata geçecek. Diğer yandan Milli Eğitim Bakanlığının EBA destek merkezlerinin sayısı 6 binden 20 binlere çıkacağı açıklandı. 14 bin destek merkezi daha kurulacak. 

İNTERNETİ VE BİLGİSAYARI OLMAYANLAR NASIL EĞİTİM ALACAKLAR?

Bakan Selçuk açıklamasında; "İnternete ulaşamayan çocuklarımız için sayısı 6 bine ulaşan EBA Destek Merkezi kurduk. Çok kısa bir sürede kurduk." dedi. İsteyen öğrenciler destek merkezlerinden ders alabilecekler. Açıklamada "İsteyen her çocuğumuz, internet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip rahatlıkla çalışabilirler. Bunların sayısını 20 bine doğru da çıkarıyoruz çok kısa bir zamanda. İstiyoruz ki her çocuğumuz bu araçlardan, imkanlardan faydalansın" dedi.

TV8 DEN BİLGİSAYAR KAMPANYASI;

TV8'den bilgisayarı olmayan öğrencilere destek geldi. TV('de 20 Eylül 2020 pazar günü bilgisayarı olmayanlar için eğitimlerden mahrum kalmamaları adına bir kampanya başlatılacak. Kampanyada İhtiyaç sahiplerine hediyeler gönderilmesi bekleniyor. Acun Ilıcalı yaptığı açıklamada kampanyaya destek istedi.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim