Türkiye İş Kurumu üzerinden Mart ayının ikinci haftasına özel personel alım ilanları açıklandı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı İŞKUR'un Milli İstihdam projeleri kapsamındaki personel alım ilanlarına yenileri eklendi. Buna göre en çok alım yapılacak meslekler de bahar dönemi iş alanlarında farklılıklar yaşandı. Turizm sektörü ve bazı iş sektörlerinde alımların sayısı arttığı gözlemlendi. İşte adayların bu ilanlardan istenilen başvuru şartları!

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI!

Adayların İŞKUR üzerinden personel alımlarına başvuru yapabilmeleri için bazı genel şartlar aranıyor. Bazı şartlar ise ilanlarda farklılıklar gösteriyor. Genel olarak tüm ilanlarda istenilen şartlarda; T.C. vatandaşı olmak, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmak, 19 yaşından gün almış olmak, en az okur yazar olmak ve ilanların belirttiği eğitim seviyesini taşımak, başvuru yapılacak olan porsiyonlarda istenilen sertifikaları sunabilmek, iş tecrübe şartını taşımak gerekmektedir. Peki bu şartları taşıyan iş arayan vatandaşlar en çok hangi kadrolardaki alılmalara başvuru yapabilecekler?

EN ÇOK ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR;

İŞKUR üzerinden 16 Mart tarihi itibari ile alım yapılabilecek olan pozisyon sayısı 51 Bin 418 olarak açıklandı. İŞKUR 2019 yılında 231 Bin 566 kişi işe yerleştirdi. 3.5 gibi ayda rekor sayıdaki personel alımları tüm hızıyla devam ederken en çok alım yapılan kadroların başında beden işçisi kadrosunu bulunuyor. Açık iş sayısı 8 bini geçen beden işçisi alımlarında okur yazar olmak yeterli olmakta. Diğer yandan yazımızın başında da bahsettiğimiz gibi Mart ayında artış gösteren sektörlerin başında Turizm alanı gelmekte. Turizm ve Otelcilik meslek elemanı kadrosunda 2 Bin 174 kişi alınacak. Bu alanlara bağlı olarak aşkı kadrosunda 541, aşçı yardımcısı kadrosunda ise 797 kişi istihdam edilecek. Diğer en çok çok alımlar şu kadrolara yapılacak;

İşçisi (Genel) 8 Bin 20
Makineci (Dikiş) 2 Bin 402
Turizm Ve Otelcilik Elemanı 2 Bin 174
Garson (Servis Elemanı) Bin 998
Satış Danışmanı / Uzmanı Bin 810
Temizlik Görevlisi Bin 731
Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Bin 273
Güvenlik Görevlisi Bin 273
Kasiyer 807
Aşçı Yardımcısı 797
Büro Memuru (Genel) 737

Adaylar yukarıdaki alımlara işkur e-şube üzerinden giriş yaparak başvuru yapabilriler. Diğer kadrolardaki alımlar için sitemizi takip etmeyi unutmayınız.

Diğer personel alımlarından anında haberdar olmak için sosyal medya siteleri üzerinden bizi takip edebilir ve İşin Olsa Mobil Uygulaması indirerek bildirim alarak haberdar olabilirsiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim