Ülkemizin son yıllarda özellikle istihdam alanındaki çalışmaları artık herkesin rahatlıkla iş bulabilme imkanlarının önünü açmıştır. Üniversite alanında herkesin rahatlıkla daha yüksek ve istedikleri bölümlerde okuyabilmeleri için imkanlar sağlanmıştır. Ancak her şey de üniversite değildir. Lise mezunlarının da bu mana da iş bulmaları zor değildir. Artık her şirket her öğrenim düzeyindeki insanları belli başlı pozisyonlarda işe alabilmektedir. Bu yüzden lise mezunlarının da iş sahaları genişlemiştir.

Lise mezunu personel alımları artık zor değildir. Özellikle özel şirketlerde vasıflı ya da vasıfsız personel çalıştırabilmektedir. Aklınıza gelebilecek çoğu şirket ağında rahatlıkla iş bulabilir duruma gelmişlerdir. Başta bankalar olmak üzere diğer holding ve firmalar da lise mezunlarını bünyelerine dahil etmektedirler. Özellikle bankalarda güvenlik görevlisi olarak lise mezunlarından işe alım yapılmaktadır. Sadece güvenlik görevlisi ile de sınırlı kalınmamakta ve gişe memuru, ticari satış görevlisi, müşteri ilişkileri, çağrı merkezi yetkilisi, veritabanı uzmanı gibi daha sayılmayacak kadar alanda işe alım yapılmaktadır.

Dışarıda cafe adı altında pek çok isim yapmış kişilerin zincir şirketleri de lise mezunu alımı yapmaktadır. Bu saydığımız alanlardan biri de Kahve Dünyasıdır. Kahve Dünyası adı altında kasiyer, mağaza sorumlusu, barista, mutfak personeli, depo personeli, servis personeli gibi alanlarda da rahatlıkla işe girebilirsiniz.

Ülkemizdeki pek çok yol taşımacılığı yapan firmalar arasında da lise mezunu alımları yapılmaktadır. Bu firmalardan birisi olan Kamil Koç'ta da kaptan şoför, kabin servisi memuru, bilet satış yetkilisi gibi pozisyonlarda iş sahibi olabilirsiniz.

Lise mezunu personel alımları, yukarıda saydıklarımızdan daha da çok yüzlerce farklı alanlarda iş imkanı bulabilirler. Garson, mağaza müdürü, aşçı, eğitim danışmanı, depocu, pastacı, sekreter, iletişim sorumlusu vb. alanlarda iş yapma imkanları bulunmaktadır.
Lise Mezunu İş ilanlarına başvuruda bulunmak isteyen adaylar alt kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
http://www.yenibiris.com/lise-mezunu-is-ilanlari
Editör: TE Bilisim