Evet, ülkemiz artık her geçen gün biraz daha eğitim kalitesinde yükselmeye devam ediyor. Artık eskisine nazaran iyi kötü tüm gençlerimiz üniversiteye gidebiliyor ve yüksek öğrenimini tamamlayabiliyor ve de hayallerindeki meslek ile ilgili doğrudan bilgi alıyor. Şimdi ki sektörler genellik olarak ön planda üniversite mezunlarını aldıklarını görmekteyiz. Ancak üniversitelilerin staj yapma durumları olsa dahi liselilerin meslek gruplarından daha çok pratik ile çıktıkları bir gerçektir. Bu nedenle bazı şirketler de bunu bildiklerinden ve daha çok uygulama adına çalıştıklarından lise mezunu personel alımına daha çok dikkat etmekteler.

Lise mezunu personel alımı yapan şirketler, bu gün oldukça fazladır. Bu şirketlerin içerisinde bankalar, hava yolu şirketleri, büyük mağaza zincirlerine sahip şirketler, holdinglerin kollarında ki şubeler vardır. Bu şirketlerin içinden bir tanesi de EÜAŞ'tır. Lise ve dengi olacak şekilde öğrenimlerden mezun olan kişilerin başvurularını değerlendirecekleri belirtilmiştir. Bankalar özellikle ismi bilinen büyük bankaların da bu yönde çalışmaları halen mevcuttur. Özellikle lise mezunu adaylara iş istihdamı sağlamaları üzerine ilanların da arttığı görülmüştür. Bünyesinde banka içerisinde önemli görevlerde çalıştırılmak üzere lise mezunu alımı için iş ilanı vermişlerdir. Çağrı merkezi görevlisi, gişe yetkilisi, satış temsilcisi gibi alan ve pozisyonlarda görevlendirilebilecek personellere ihtiyaçları vardır.

Lise mezunu personel alımı yapan şirketler, özellikle son zamanlarda işsizliğin önüne geçmek adına atılan adımlarda oldukça artmıştır. Artık tecrübeli eleman almak yerine ileriye dönük kendisi yetiştirmek üzere tecrübesiz eleman da almaya başlamışlardır.

Siz de bu bakımdan liseyi bitirdikten sonra hayata atılmak istiyorsanız geç değil. Şimdi bile bu ilanlardan birine başvurunuzu yapabilir ve kazanırsanız hayatınıza farklı bir sayfa açarak yolunuza devam edebilirsiniz.
Lise Mezunu Personel Alımı yapan Şirketlere ulaşmak için ve başvuruda bulunmak için alt kısımdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.
http://www.yenibiris.com/lise-mezunu-is-ilanlari
Editör: TE Bilisim