TEİAŞ bünyesindeki personel eksikliğini giderebilmek için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilana başvuru süreci 24 Ağustos 2020 tarihinde başlamış olup en geç 28 Ağustos 2020 tarihine kadar devam ececektir. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar için ve başvuru yapmış olan adaylar için detayları aktaracağız.

BAŞVURU YAPMAYAN ADAYLARIN SON ŞANSI!

TEİAŞ 150 kişilik boş kadro ile lise mezunu adaylar içerisinden Elektrik Teknisyeni ve Elektronik Teknisyeni alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar 42 fakrlı ilde gerçekleşecek olup 19 Elektronik teknisyeni ve 131 Elektrik Teknisyeni alınacak.

Bu kapsamda adaylar başvurularını gerçekleştrebilmeleri için,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi  bir sağlık sorunu olmamak,
  • 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşını bitirmemiş olmak, 
  • Elektrik teknisyenliği için Lise ve dengi okulların Elektrik, Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Yüksek Gerilim Sistemleri, Endüstriyel Bakım Onarım bölümü mezunu olmak,
  • Elektronik Teknisyeni için Lise ve dengi okulların Elektronik, Haberleşme Sistemleri, Otomasyon Sistemleri bölümü mezunu olmak,

Başvuru yapmak isteyen adaylar en geç 28 Ağustos 2020 tarihine kadar İŞKUR üzerinden gerçekleştirmeleri gereklidir.

BAŞVURU YAPAN ADAYLAR İÇİN SONUÇLAR NE ZAMAN?

TEİAŞ bünyesine alacağı 150 perosnel alımı için adaylara değerlendirme yapmayacak. Yukarıdaki niteliklere uygun olan adaylara kura çekimi yapılacak. Bu kapsada niteliklere uygun olan adaylar İŞKUR tarafından belirlenecek Nihai listeye göre noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

4 KAT ADAY SÖZLÜ SINAVA KATILACAK!

Talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı ile Öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle, açık iş sayısının dört (4) katı aday noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek ve bu adaylar sözlü sınava davet edilecektir. Bu kapsamda sözlü sınava 600 aday alınacaktır.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

TEİŞ adayların kura işlemlerini 07 Eylül 2020 tarihinde yapacak. Kura sonucu belirlenen sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi, sözlü sınav günü ve yeri Kurumun (www.teias.gov.tr) internet sitesinden duyurulacaktır. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde kabul edilir ve ilgililerin adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmaz.

Kura Yeri : TEİAŞ Genel Müdürlüğü Nasuh Akar Mah. Türkocağı Cad. ABCD Blok No: 2 Kat:16 Balgat - Çankaya/ANKARA

Kura Tarihi : 07.09.2020

Kura Saati : Saat 10.00'da başlayacaktır.

Editör: TE Bilisim