2019 KYK (Kredi Yurtlar Kurumu) bünyesinde görevlendirilmek üzere Yurt Yönetim memuru kadrosundaki personel alımları için ilanların açıklanması bekleniyor. Yurt yönetim memuru İlanları açıklanmadan önce başvuru adayların merak ettiği başvurularda istenilen eğitim, askerlik ve kpss şartlarının neler olduğunu aktarıyoruz. Diğer bir gelişme ise İŞKUR üzerinden özel firmalarda istihdam edilmek üzere yurt yönetim memurları alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

2018 yılında ve daha önceki yıllarda yurt yönetim memuru kadrosundaki başvuru şartlarında adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmaları istenilmektedir. Adayların 657 sayılı Devlet memurlarının kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımış olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, eğitim şartlarında en az lisans mezunu olmaları gerekli olmaktadır. Başvurularda erkek ve kadın adayların başvuru yapabileceği erkek adayların askerlik şartlarında ise 657 sayılı DMK'nın 48-6 maddesinde belirtilen şartları taşımaları istenilmektedir. Adaylar başvuru yapılan illerde dört katı kadar aday sıralamasında yer almasıyla sözlü mülakata alınacaklardır.

İŞKUR'DAN YURT YÖNETİM PERSONELİ ALIMI;

Türkiye İş Kurumu üzerinden açıklanan personel alım ilanlarına göre en az ön lisans mezunu adaylar arasından başvuru alınacağı ifade edildi. İŞKUR'un bu alımları özel firmalara yapılacak. Başvurularda İstanbul ile Manisa illerinde 3 kişilik alım ilanı bulunuyor. İstanbul ilindeki alımlarda 24 Temmuz, Manisa ilinde ise 27 Temmuz tarihine kadar başvuruların tamamlanması istenilmektedir.

İlan detayları için tıklayın

2019 KYK YURT YÖNETİM MEMURU ALIMLARI NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK 2018 yılında Yurt yönetim memuru alımlar Mayıs ayında alınmıştı. Son alımlarda 756 kişi istihdam edildi.  2019 yılı KYK yönetim memuru alımları için yeni ilanların ne zaman açıklanağı henüz belli değil.

İŞİN OLSA