Geçtiğimiz günlerde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı kadrolarda sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtmişti. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Sizin için birkez daha bu haberimizde ilanın detaylarına deyineceğiz. 

İLANIN DETAYLARI:

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesine 15 kişilik boş kadro ile kamu personeli alımı yapacağını açıklamıştı. Buna göre 1 İş Zekası Uzmanı, 1 Veri Tabanı Uzmanı, 2 Kıdemli Analiz Ve Yazılım Geliştirme Uzmanı, 7 Yazılım Geliştirme Uzmanı, 1 Sistem Uzmanı, 2 Ağ Uzmanı, 1 Siber Güvenlik Uzmanı alımı yapacak.

Adayların bu ilana başvuru yapabilmeleri için belirtilen genel nitelikleri taşımaları gereklidir. Ancak adayların KYK tarafından yapılacak Giriş sınavına katılabilmeleri için 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden ve Yabancı Dil sınasından puan almış olmaları şartır. Bu duruma göre adayların KPSS ve YDS puan durumları esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre kadro sayısının 10 katı kadar aday giriş sınavına katılcaktır. İlgili Giriş sınavı iki aşamdan yazılı ve sözlü olarak yapılacaktır.

GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erke kadaylar için askerliğini yapmış veya aserlik ile ilgisi bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 4 yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından onaylanmış yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranacak. 

Ayrıca bunlar dışında pozisyonuna göre özel niteliklerde aranmakta olup bu niteliklere ulaşmak için ilanın tam metnini incelemeniz gereklidir. İlanın tam metni için Buraya Tıklayınız

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilan için adaylar başvurularına 11 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlamışlard. Ancak artı ksona ermektedir. Buna göre adaylar en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekletirmeleri şarttır. İlgili ilana başvurular, KYK internet sitesinden temin edilecek başvuru formu ve istenilen belgeler ile birlikte üksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığına (Söğütözü Mahallesi 2176. Sokak No:25 Çankaya/ANKARA) şahsen veya posta yolu ile ulaştırması gerekmektedir. 

Editör: TE Bilisim