05 Mayıs 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre, Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü taşra teşkilatı yurt müdürlüklerinde bulunan personel eksikliği için bay ve bayan personel alımı yapacak. Söz konusu ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olup toplamda 756 kamu personeli alınacak. KYK ( Kredi ve Yurtlar Kurumu ) söz konusu yurt yönetim personeli alım kadrosu için adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Bu nitelikler arasında yer almakta olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ( KPSS ) adayların ilgili sınava katılıp katılmayacaklarını belirleyecektir.

Söz konusu olan sınav sözlü olarak yapılacak olup, kadro sayısının 4 katı kadar aday sınava çağırılacak.Kredi ve Yurtlar Kurumu bay ve bayan pozisyonlarına göre, 463 Bayan ve 293 Erkek olmak üzere toplamda 756 Yurt Yönetim Personeli alınacaktır. İlgili sözlü sınav için Erkek ve Kadın adaylar ayrı ayrı 4 kat olarak hesaplanacaktır. Buna göre sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi 28 Mayıs 2018 tarihinde Sınav yerleri ve Sınav tarihleri (www.gsb.gov.tr) ve (www.yurtkur.gsb.gov.tr) adreslerinde duyurulacak olup ayrıca adaylara tebligat gönderilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt Yönetim pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan bazı şartlar arıyor. İlgili ilan için adaylardan genel olarak, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suçu ve Suç hükümlülüğü bulunmamak,

657 Sayılı Devlet memurları kanuna göre 53. madde de belirtilen Sağlık şartlarına göre görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Arşiv araştırmasından olumlu olmak,

Askerliğini yapmış veya askerlik il ilgisi bulunmamak, Ancak hala askerde olan adaylar sınava başvuru yapabilecek olup adayların yoklama kaçağı ve bakaya durumunda olmamamları gereklidir. Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emeklilik aylığı almıyor olmalarıda şarttır.

Pozisyonuna göre adaylardan Özel olarak, 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Üniversitelerin ilgili lisans bölümlerinden en az 4 yıllık mezun olmuş olmak veya buna denkliği olan ve YÖK tarafından kabul edilen yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları şarttır.

İlan hakkında gelişmeleri ve başvuruları İşin Olsa Mobil uygulamasından takip edebilirsiniz. İşin Olsa Mobil Uygulaması

BAŞVURULAR VE İSTENEN BELGELER:

Adaylar başvurularına 09 Mayıs 2018 tarihi itibari ile başlayacaklar. Buna göre başvurular en geç 18 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek ve en geç 23:59 a kadar yapılması gerekmektedir. İlgili ilana başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığı Personel Alımı Online Başvuru Sistemi (http://basvuru.gsb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Adaylardan başvuru esnasında, Diploma veya Mezuniyet Belgesi, Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteriri belge ve Vesikalık fotoğraf ile birlikte başvuru yapılacaktır. İlgili detayları ilanın tam metninden ulaşarak alabilirsiniz. İlanın Tam Metnine Buradan Ulaşınız.

SÖZLEŞMELİ YURT YÖNETİM PERSONELİ KONTENJAN TABLOSU

Editör: TE Bilisim