Kredi Yurtlar Kurumu KYK 2019 yılı memur alım ilanı için son gelişmeler neler?

Geçtiğimiz günlerde Lisans düzeyi KPSS sınavı sonuçları açıklanmasının ardından lisans düzeyinde mezun olan adaylar merakla yeni memur alım ilanları beklemekteler. Kamu kurumları yüzlerce memur alım ilanları duyurdu. Bu alımlardan; gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olan faaliyetlerini sürdüren yurtların yurt yönetim memurları için geçtiğimiz yıllarda alımlar gerçekleştirilmişti. 2019 yılında ise yeni ilanlar açıklanması bekleniyor.2018 yılı mayıs ayında açıklanan ilanda 1.200 kişi istihdam edildi. Yurt yönetim memuru, şoför, psikolog, büro personeli kadrolarındaki alımlarda yurt yönetim memuru kadrosunda yaklaşık 700 kişi istihdam edilirken 400 kişi ise diğer kadrolarda gerçekleşti.

YURT YÖNETİM MEMURU, LİSE MEZUNU DESTEK PERSONELİ;

Yurt yönetim memuru kadrosundaki alımlarda taşra teşkilatlarının kadrolarında istihdam edilmek üzere en az lisans mezunu olmak gerekli olmakta. Adaylardan KPSS P3 puan türlerinden puan almış olmaları gerekmektedir. Kadın ya da erkek adaylar kpss sıralamasına göre sözlü sınava tabi tutulmaktadırlar. Sözleşmeli olarak görevlendirilen destek personelleri diyetisyen , büro personeli alımlarında ise KPSS B puan türleri esas alınmaktadır. Bu alımlarda genel başvuru şartları ise şu şekilde olabilecektir.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların T.C. Vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, kadrolardaki mezuniyet durumuna uygun olarak, ilgili kpss puan türlerinden yeterli puan almak, arşiv ve araştırma sonucunun olumlu olması, kpss sıralamasından geçebilmek, mülakat sınavlarından başarılı olmak, destek personeli için lise mezunu olmak yeterli olmaktadır. Büro personeli için lisans gerekli olabilecektir.İlan tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gelişmeler olduğunda işin olsa ekibi olarak aktarmaya devam edeceğiz.

İŞİN OLSA