Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından duyurulan 1000 yeni kamu personeli alımına ilişkin detaylar gelmeye başladı. Geçtiğimiz yıl da 756 kişilik büyük bir istihdam yapan kurum bu yıl da yine 1000 kişiyi istihdam etmeyi planlıyor. Geçtiğimiz ayarda yapılan duyuru ile de alımların kesinleştiği açıklanmıştı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı bağlı kurumlarından olan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, 2019 yılında yurt müdürleri bünyesinde istihdam edilecek 1000 yeni istihdam duyurusunu açıklamış ve yine 2018 yılıMayıs ayında yayınlanan ilan ile KYK bünyesinde 756 yeni personel istihdam edilmişti.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak alım sayısının ise 2019 yılı itibari ile en az 1000 kişi olması beklenmekte olup geçen yıl Mayıs ayında yayımlanan ilanın bu yıl da yine Mayıs Ayı sonu Haziran ayı başı gibi açıklanması planlanıyor. Geçtiğimiz ilanda yer alan KPSS puan sıralaması şartının da bu yıl gelebileceği düşünülüyor.

KYK tarafında henüz bir ilan yayınlanmamış olsa da açıklamanın kısa sürede gerçekleşmesi güçlü bir ihtimal. İlanda yer alacak başvuru şartlarının geçtiğimiz yıl yayınlanan ilana benzer olması düşünülüyor. Geçtiğimiz yıl yayınlananpersonel alımı ilanında adaylardan gene şartların yanında:

  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunun olumlu olması,
  • Yükseköğrenim kurumlarının en az lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olunması,
  • KPSS P3 türünden en az 70 puan almış olmak şartlarını sağlaması beklenmekteydi.
Editör: TE Bilisim