İŞKUR ile personel alımı yapılıyor. Türkiye İş Kurumu ile kamu kurumlarına ve firmalara istihdam edilmeye devam ediliyor. Yeni yayımlanan personel alımı ise Zonguldak ilinde 900 kişilik personel alımı duyurusu oldu.

Toplum Yararına Programı kapsamında yapılan alımlardan bir tanesi olan 900 kişilik alıma yoğun ilgi yaşanıyor. Zonguldak İş Kurumu İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada 30 Nisan tarihinde başvuruların alınmaya başlandığı açıklandı.

KURA İLE PERSONEL ALIMI;

Zonguldak İş Kurumu tarafından yapılan personel alımı 30 Nisan tarihinde başladı. İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada başvuruların yeni başlamasına rağmen uzun kuyrukların oluşmasına neden olduğu belirtildi. TYP kapsamında belirli süreli olarak çalıştırılacak olan personellerin belirlenmesinde kura yöntemi uygulanacak. Başvuru taleplerin toplanmasının ardından 9 Mayıs ile 11 Mayıs tarihleri arasında noter huzurunda kura yapılacak. Kazanana adaylar 6 ay süre ile çalıştırılacak. İki liste oluşturulacak. Birinci listede dezavantajlı gruplar yer alacak. Bu kişiler; 35 yaşında bulunan erkek adaylar, kadınlar, eski hükümlüler, uzun süre işsiz kalanlar olacak. Diğer listede ise dezavantajı bulunmayan adaylardan oluşacak. İlk listeden yapılan kura'nın ardından atama için boş yer kalması durumunda ikinci liste için kura yapılacak. 

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuru yapmak isteyen adaylar Zonguldak İş Kurumu Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir. Ayrıca diğer illerde ikamet edenler bulundukları en yakın İŞKUR' müracaat yapması gerekmektedir. 

Editör: TE Bilisim