Kültür ve Turizm Bakanlığı 102 Perosnel Alımı yapılacak. İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre 3 farklı şehirde bulunan Kazı Başkanlıklarına işçi perosnel alımı yapılacak. İlanlar İŞKUR Kurum dışı ilanlarında yayımlanmış olup İşin Olsa ekibi olarak haberimizde sizlere ilanların detayların, Başvuru şartlarını ve kadro dağılımlarını sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPACAK KAZI BAŞKANLIKLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan kazı başkanlıkları bünyelerine farklı kadrolarda alım yapacak. İşte Başkanlılıklar ve kadroları şöyledir:

Denizli Tripolis Kazı Başkanlığı: 3 Arkeolog, 1 Restorasyon Teknikeri olmak üzere toplamda 4 personel alımı yapılacak.

Çorum Ortaköy Kazı Başkanlığı: 10 Beden İşçisi alınacak.

Aydın SUltanhisar NYSA Kazı Başkanlığı: 75 Beden İşçisi, 6 Mimar, 6 Arkeolog ve 1 Sanat Tarihçisi olmak üzere 88 personel alınacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan 3 farklı ildeki kazı başkanlıkları bünyelerine alımını yapacağı personel adaylarından " Erkek olmak, En az İlkokul mezunu olmak, Adli Sicil Kaydı olmamak, Alım yapılacak il ve ilçede ikamet ediyor olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Arazide çalışmasına engel herhangi bir sorunu olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programında mezun olmak " gibi şartlar aranacak.

BAŞVURULAR:

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için başvurular şahsen yapılacak. Söz konusu Kazı Başkanlıklarına personel başvuruları son başvuru gününe kadar yapılacak. Bu kapsamda aşağıda son başvuru tarihine kadar başvurular, Diploma Fotokopisi, İŞKUR iş Arayan Kaydı, Adli Sicil belgesi, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, İkametgah belgesi, Sağlık raporu, Vesikalık fotoğraf, Askerlik durum belgesi ile yapılacak.

Denizli Tripolis Kazı Başkanlığına başvurular en geç 28 Eylül 2020 tarihine kadar yapılacak. Çorum Ortaköy Kazı Başkanlığına başvurular en geç 21 Eylül 2020 tarihine kadar ve Aydın Sultanhisar NYSA Kazı Başkanlığına ise en geç 16 Ekim 2002 tarihine kadr başvuru yapılacaktır.