PTT tarafından 2019 yılına istinaden alım ilanı bekleniyor. KPSS şartının aranmayacağı düşünülen söz konusu ilanda 5 bin kişinin isithdam edileceği düşünülüyor. PTT tarafından geçtiğimiz yayınlanan ilanda Avukat, Mimar, Mühendis, mütercim tercüman, endüstri mühendisi, tekniker, gişe ve büro yetkilisi, postacı, bilgisayar mühendisi, inşaat mühendisi, makine mühendisi, bilgisayar teknikeri, matbaacılık teknikeri, harita teknikeri, teknik ressam ve metal işleri teknikeri alınmıştı.

PTT Personel Alımı Şartları

PTT alımı için adayların sağlaması gereken bazı şartlar mevcut. Söz konusu şartlar 2018 yılında ''Türk vatandaşı olmak. On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak. Askerlikle ilgisi bulunmamak, Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. erhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak. Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak.''  olarak sıralandı.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Adayların geçtiğimiz yıl olduğu gibi Mayıs ayının sonuyla Haziran ayının başı arasında bir tarihte başvuru yapması gerekecek. PTT başvuru tarihlerinin resmi tarihini henüz açıklamadı fakat açıklanır açıklanmaz isinolsa.com'da bu tarihte yayınlanacak. Şimdilik sadece PTT'nin alım yapacağı ve kapsamlı bir süreç yöneteceği bilgisine sahibiz.

Editör: TE Bilisim