PTT tarafından 2019 yılı içerisinde eksik personel ihtiyacını gidermek üzere yapılması planlanan personel alımına ilişkin birçok aday ilanın yayınlanma tarihini merakla beklemekteydi. Konu ile ilgili olarak PTT memurlarının resmi sendikası Birlik Haber Sen tarafından yapılan açıklamada ilgili alımın kısa sürede gerçekleşmeyeceği ifadelerine yer verildi. Konu ile ilgili detaylar haberimizin devamında yer alıyor.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

PTT A.Ş. Personel Alımına İlişkin Bilgilendirme ismi ile kurumun resmi internet sitesinde yer alan açıklamada:

“PTT A.Ş. ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısında personel alımı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde planlamalarının olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu ifadelerini ise sendikamıza bağlı haberleşme kanallarından ilan etmiştik.

Ancak gelişen süreç içerisinde Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda faaliyet gösteren sendikalardan biri Danıştay 12. Dairesi’nde 2018/1775 esas numarasıyla açtıkları dava ile personel alım ve unvan yükselme yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulmasına neden olmuşlardır.

Bu nedenle planlanan personel alımı bir yönetmelik olmadığı için gerçekleştirilememektedir. PTT A.Ş. durdurulan yönetmeliğe alternatif bir yönetmelik çalışması hazırlayıp bunu Cumhurbaşkanlığı nezdinde en kısa sürede çıkartılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Bu yönetmelik Resmi Gazete’de ilan edildikten sonra PTT A.Ş. personel alımını yeniden planlamaya alacaklarını bizlere bildirdiler. PTT A.Ş. yetkililerince verilen bilgi bu şekilde olup, süreç boyunca yaşanacak gelişmelerle bilgilendirmelerde bulunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı. Buna göre alımın kısa süre içerisinde gerçekleştirilemeyeceği açıklandı.

Alım Yapılacak Kadrolar Nelerdi?

PTT tarafından yapılacak olan alımlarda Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, Postacı gibi farklı kadrolara alımlar gerçekleşecek. Özellikle Uzman Yardımcısı ve Gişe Personeli kadroları çeşitli branşlara yönelik yapılması bekleniyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

İlgili ilana başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar olmakla birlikte bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını aşmammış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, adli sicil kaydı temiz çıkmak, erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak şartları aranmakta olup özel şartlar da istenebilmektedir.

Editör: TE Bilisim