Türkiye’nin en köklü kurumlarından olan PTT tarafından 2019 yılı içerisinde eksik personel ihtiyacını gidermek üzere yapılması planlanan personel alımı birçok aday tarafından merakla bekleniyor. BU noktada kurumun 2019 yılında alım yapması muhtemelolup kurumun 2023 yılına kadar 55 bin alım yapması bekleniyor. Daha önce de gündemde yer alan konu ile ilgili olarak ise ilanın ekim, kasım ya da aralık aylarından birinde yayınlanması ve gerçekleştirileceğine yönelik işaret edilmişti.

Başvuru Şartları Neler ?

PTT bünyesinde PTT personeliolarak alınacak edilecek adaylar farklı kadrolarda istihdam edilecek olup genel şartlar arasında ise T.C. vatandaşı olmak, ilana başvuru itibari le 35 yaşını aşmamak, kamu haklarından yoksun olmamak, adli sicil kaydı olmaması, erkeklerde en az orta okul mezunu, kadınlarda ise en az lise mezunu olmak, erkekler 22-32, kadınlarda 18-27 yaşları arasında olmak, erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak ve erkekler en az 1.73 cm, kadınlar için de en az 1.64 cm. boyunda olmakgibi şartları sağlanması gerekmektedir.

Alım Yapılacak Muhtemel Kadrolar

Türkiye’nin hemen hemen her il ve ilçede bir birim ve şubeleri bulunan PTT tarafından yapılacak olan alımlarda Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi, Postacı gibi farklı kadrolara alımlar gerçekleşecek. Özellikle Uzman Yardımcısı ve Gişe Personeli kadroları çeşitli branşlara yönelik yapılması bekleniyor.

En Son Yapılan Açıklama

PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklama sonrasında PTT yazılı olarak da konu ile ilgili yazılı bilgilendirme yaparak şu açıklamayı yaptı.

“2018/1 5000 personel alımında ilişkin yapılan sınav sonucunda şirket bünyesinden müracaat eden taşeron firma elemanlarının müracaat ettikleri unvanlar da yazılı sınavın zor olması nedeniyle kazanamadıkları dolayısıyla alım yapılacak unvanların boş kaldığı anlaşılmaktadır. Bu itibarla; PTT AŞ bünyesinde personel eksikliğinden kaynaklanan sorun ve problemlerin çözülmesi bakımından 2018/1 alım sonucunda 5000 personel alımından eksik kalan ve doldurulamayan unvanların tamamlanmasını teminen en kısa sürede alım yapılmasını talep ediyoruz' denildi. Talep cevabında ise; "Boş kalan pozisyonların doldurulmasını teminen 2019 yılında yeni bir personel ilanına çıkılması planlanmaktadır" açıklamasına yer verildi.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak ?

Ekim ayının ikinci haftasına girilirken 2019’un sonuna da son 2 ay kalmıştır. Bu noktada PTT’nin 2019 bitmeden bu ilanı yayınlaması muhtemel olup ilerleyen haftalarda bir ilan yayınlanması ya da yeni bir açıklama yapılması beklenmektedir.