Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez taraıfndan istihdam çalışmalarına yönelik yapılan açıklamaya göre Türkiye Kömür İşletmleri bünyesine çok sayıda personel alımının yapılacağı açıklandı. Yapılacak personel alımlarıyla birlikte 15 bin 500 kişinin yeni işleriyle daha uzun süre çalışabileceğini açıklayan bakan aynı zamanda bu kadar işiçinin Türkiye Kömür İşletmleri bünyesinde yeni bir enerji katacağını açıklayarak yapıalcak personel alımı için heyacanlı olduklarını bildirdi.

PERSONEL ALIM İLANLARI NE ZAMAN YAPILACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yapmış olduğu açıklmaa ile birlikte TTK bünyesine 15 bin 500 kişilik bir personel alımı olacağını açıklamıştı. TTK bünyesinde alınacak olan personeller için başvuru tarhii belirlenmez iken Bakan Fatih Dönmez, çalışmaların devam ettiğini 2018 senesi bitmeden alımların başlanacağını bildirdi. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak TTK bünyesine alınacak personel alımlarını adım adım takip ederek sizler için anlık olarak haber sitemizde paylaşacağız.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesine yapıalcak olan personel alımları için belirlnen genel şartları şu şekildedir; " T.C. vatandaşı olması, 18 yaşını doldurmuş olmak, herhangi bir sağlık sorununu bulunmaması, adli sicil belgesinin temiz olması, adli soruşturmadan olumlu puan alınması, askerlik sorununun bulunmamsı" adaylardan istenilen genel şartlardandır. Özel şartlar yapılacak olan başvuru tarihlerinin açıklanmasıyla birlikte adaylara duyurulacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim