5 farklı belediye bünyesindeki memur personel eksikliği için yeni ilan yayımladılar. Yayımlanmış olan ilanlara göre belediyeler toplamda 86 kişilik boş kadro ile zabıta memuru alacak. Söz konusu ilanlar Devlet Personel Başkanlığı tarafından ilan edilmiş olup, başvuru işlemleri şahsen belediyelere yapılacaktır. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranmakta olup adyaların tüm nitelikleri taşımaları durumunda Belediyelr tarafından sınav yapılacaktır.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER:

Yayımlanan ilanlara göre 5 belediye 86 memur alımı yapacak. Buna göre, Çekmeköy Belediyesi Lisans, Ön Lisans ve Lise mezunu 15 Zabıta, Bursa Büyükşehir Belediyesi 25 Lisans ve 25 Ön Lisans mezunu Zabıta, Ardeşen Belediyesi Lisans mezunu 3 Zabıta, Eynesil Belediyesi, Lise, Lisans ve Ön Lisans meuznu 8 Zabıta ve Şırnak Belediyesi Ön Lisans ve Lisans mezunu 10 Zabıta memuru olmak üzere toplamda 86 zabıta memuru alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylar öncelike belirtilen nitelikleri taşımak zorundadırlar. Ayrıca her ilan için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup tüm nitelikleri taşıyan bay veya bayan adaylar başvuru yapabileceklerdir.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Adaylardan genel olarak, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesi doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,  Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Adaylardan özel olarak, daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak üzere ve 70 puan almış olmak, Yapılacak sınav tarihi itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Erkeklerde 167cm ve bayanlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak gibi özel nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

İlgili belediyelere başvurular mutlaka başvuru tarihleri içerisinde yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını istenen belgeler ile birlikte belediyelere şahsen yapacaklardır. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanlara başvuru yapabilmek için aşağıda sizlerle paylaşacağımız bağlantıları kullanabilirsiniz.

Çekmeköy Belediyesi İlanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi İlanı

Ardeşen Belediyesi İlanı

Eynesil Belediyesi İlanı

Şırnak Belediyesi İlanı

Editör: TE Bilisim