Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak için Türkiye Gelenlinde işçi personel alımı yapacağını belirtti. Buna göre Milli Savunma Bakanlığına bağlı askeri işyerlerinde Kamu kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca daimi süreli işçi alımı gerçekleştirecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

MSB 1487 personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak. Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94 ve Önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca ilanda belirtilen kadrolar içerisinden adaylar sadece bir tanesine başvuruda bulunabilecekleridr. İlgili ilan Türkiye İş Kurumu tarafından ilan edilmiş olup başvuru işlemleri İŞKUR üzerinden yapılacaktır.

Yapılacak sınavdan sonra başarılı olan adaylardan "işe alınacağı meslek kolunda" istihdamında sakınca bulunmadığına dair SGK tarafından yetkilendirilmiş olan sağlık kuruluşlarından temin edilecek "çalıştırılacağı meslek kolunda çalışmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu" istenecektir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilir ve en geç 10 gün içerisinde başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular 20 Haziran 2018 tarihinde başlamış olup en geç 19 Haziran 2018 tarihine kadar Türkiye İş Kurumuna başvuruda bulunmaları gereklidir. 

İSTENEN BELGELER:

ŞKUR'da ilan edilecek nihai listede yer alan adaylar sözlü (adayın mesleki bilgi ve becerisi ölçülmesi maksadıyla uygulama içerikli yapılacaktır.) sınava katılmak için adreslerine gönderilecek tebligatta belirtilen tarihler arasında nüfus cüzdanı fotokopisi, TCKN yazılı olduğu adli sicil kaydı, öğrenim belgesi, askerlik durum belgesi, 2016 KPSS sonuç belgesi evraklar ile işyerlerince istenecek diğer belgeler sınav yapılacak işyerine teslim edilecektir. İstenilen belgeleri teslim edemeyen adaylar sınava alınmayacaktır.

İlan hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

İlanın tam Metni