Geçtiğimiz günlerde Resmi gazete aracılığı ile yayımlanan ilanlara göre kamuya farklı alanlarda toplamda 207 personel alımı yapılacak. Söz konusu alım istanbul üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacak olup bazı şartlar niteliğinde adayların başvuruları kabul edilecektir. İşin Olsa ekibi olarak sizler için ilgili alım ilanları hakkında detaylar veriyoruz.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

İstanbul üniversitesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı toplamda 207 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Buna göre istanbul üniversitesi toplamda 131 kişilik alım kadrosu ile sözleşmeli sağlık personeli alacak. Diyanet İşleri Başkanlığı ise, 76 kişilik kadro ile Teknik Hizmetler Sınıfında 46 kişilik boş kadro ile, 6 Mimar, 2 Şehir Bölge Plancısı, 35 Mühendis ve 3 Astronom alımı yapacak. Bir diğer ilana göre ise Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez Teşkilatına 10 ve Taşra Teşkilatına 20 kişilik kadro ile Avukat alımı yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru yapacak adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi genel nitelikler aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

İstanbul Üniversitesi: üniversite toplamda 131 personel alacak. Adaylardan  bu yönde 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavndan lise mezunları için KPSSP94 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir. Adaylardan ise en az 50, 55 ve 70 puan almış olmak şartları aranacak. Ayrıca alım pozisyonuna göre eğitim seviyesinide tamamlamış olmaları şarttır.

Diyanet İşleri Başkanlığı: DİB alımını yapacağı 76 personel adayından, Özel olarak ise, Avukat kadrosu için, Hukuk fakültesi mezunu olmak ve Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmaları gerekir. Diğer ilana göre Mühendislik, Mimar, Şehir plancısı ve Astronom pozisyonları için belirtilen eğitim seviyesini tamamlamış olmaları gerekir. Ayrıca 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULARDA SON GÜN !

Söz konusu ilanlar için adaylar başvurularına geçtiğimiz günlerde başlamış olup en geç 22 Ocak 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını ilanlarını İstanbul üniversitesi için şahsen ve Diyanet İşleri Başkanlığı için DİB başvuru sistemi üzerinden yapacaklardır. Detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personel Alım İlanı

İstanbul Üniversitesi Personel Alım İlanı

Editör: TE Bilisim