Geçtiğimiz hafta Sağlık Bakanı ve ÖSYM başkanı tarafından yapılan duyurularda Sağlık Bakanlığı 2020 yılı personel alımı yapılcağını müjdelemişlerdi. Tercih kılavuzu ÖSYM üzerinde yayımlanması ile birlikte adaylar başvurularına 14 Şubat 2020 tarihi ile başladılar ve artık tercih sürecinde son güne gelindi. Peki kimler tercih yapabilir? İşte detaylar.

DETAYLAR NEDİR?

Sağlık bakanlığı 2019 yılında yarım kalan alımlarına 2020 yılı şubat ayında devam edeceklerini belirtmişlerdi ve ilgili kılavuzlar 12 Şubat 2020 tarihinde ÖSYM üzerinde yayımlandı ve KPSS 2020/4 ile kamuya 8 bin 844 sağlık personeli alımı yapılıyor. Adaylar tercihlerine 14 şubat ile başladı. Henüz tercih yapmamış olanlar için bir kez daha detayları sizlerle paylaşacağız.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

KPSS 2020/4 tercih kılavuzuna tercih yapmak isteyen adaylar tercih yapabilmeleri için ÖSYM tarafından belirtlen 20 TL ücreti yatırmaları gereklidir. Bu yönde ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 21 Şubat 2020 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 21 Şubat 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

  • Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.
  • 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.
  • KPSS 2019/7 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.
  • Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.
  • En az lise, Ön Lisans ve Lisans  Mezunu Olmak,
  • Adayların bu kılavuzda sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için, 22 Temmuz 2018, 7 Ekim 2018 ve 4 Kasım 2018 tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2018-KPSS Lisans, 2018-KPSS Ortaöğretim ve 2018-KPSS Ön Lisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK!

Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımı için tercih süreci 20 Şubat 2020 tatihi saat 23:59 itibari ile sona erecektir. Bu kapsamda adaylar için tercih süreci açıklama tarihi verilmedi. Ancak geçtiğimiz alımlara bakacak olursak sonuçlar 15 gün içerisinde duyuruluyor. Bu yönde adaylar tercih sonuçlarını en geç 15 Mart 2020 tarihine kadar öğrenmiş olacaklardır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Yerleşme bilgileri ÖSYM tarafından ilgili kurumlara elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğreneceklerdir.

TERCİH KILAVUZLARI:

SAĞLIK BAKANLIĞI SONUÇLARINI BEKLEYEN ADAYLAR BURADA. TIKLA SENDE KATIL

Editör: TE Bilisim