Sağlık bakanlığı 12 bin personel alımı ilnı uzun süredir bekleniyordu. Bakan getiğimiz ay yapmış olduğu duyurusuna göre 12 bin personel alımı yapılacğaını ifade etmişti. Söz konusu duyurunun da ÖSYM tarafından yapılacağını ve Tercih Kılavuzu ile alım yapılacğaını açıklamıştı. 

TERCİH KILAVUZU ÖSYM'DE YAYIMLANDI!

Sağlık Bakanlığı 12 bin personel alımı tercih kılavuzu ÖSYM tarafından yayımlandı. tercih işlemler 07 Ağustos 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 21 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar tercih işlemlerini ÖSYM resmi internet adresi üzerinden yapacaklardır. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kadro dağılımı bulunuyor.

KİMLER TERCİH YAPACAK?

Adayların tercih yapabilmeleri için 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Daha önce görev yapılan kamu Kurumu veya kamu kurukuşundan disiplin cezası almamış olmak, Lisse, Ön Lisans veya Lisans eğitimi verilen kurumlardna mezun olmuş olmak ve 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak.

TERCİH ÜCRETLERİNE ZAM YAPILDI!

Sağlık bakanlığı tercih kılavuzu ÖSYM de yayımlanarak adaylar kılavuzları incelemeye başladılar bile. Ancak yayımlanmı olan kılavuzda adaylar tercih ücretlerinde zamn yapıldığını gördüler. 2018 yılında 15 TL olan Tercih ücreti bu yıl 20 TL oldu.

TERCİH ÜCRETNİN YATIRILMASI:

 Adaylar, tercihlerinin sisteme kaydını yaptıktan sonra kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yerleştirme ücretini (20,00 TL) yatıracaklardır. Yerleştirme ücreti ödeme işlemleri, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için 22 Ağustos 2019 tarihinde mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için 22 Ağustos 2019 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Bu süre içinde yerleştirme ücretini yatırmayan adayların bu yerleştirme için yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak, sistemden silinecek ve bu tercihler yerleştirme işlemine alınmayacaktır.

Editör: TE Bilisim