Ölçme Seçme ve Yerleştirme Bakşanlığı tarafından duyurulmuş olan başvuru kılavuzuna göre Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere toplamda 265 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Buna göre adaylar başvuru işlemlerini ÖSYm tercih işlemleri üzerinden yapacaklar.

Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı hizmetleri biriminde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrası Kapsamında istihdam edilmek üzere alım yapacak. Buna göre adayların başvuru yapabilmeleri için Kamu Personeli Seçme Sınavı B Grubu puan durumuna göre puan almış olmaları gereklidir. Tercih işlemleri, 101 Büro Personeli ve 164 Tekniker ünvanlarında yapılacak. 

Tercih işlemleri Ön Lisans ve Lisans mezunları için yapılacak olup sözleşmeli 265 personel adayı için Tercih işlemleri 18 Ocak 2019 tarihi itibari ile başladı ve 24 Ocak 2019 tarihinde sona erecektir. Tercih işlemleri Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki adaylar için 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türü esas alınacak. Bu yönde adayların KPSS den en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

TERCİH İŞLEMLERİ:

Adaylar tercihlerini 18 Ocak 2019 tarihi ile 24 Ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak olup, Tercih işlemleri adayların ÖSYM İnternet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifresini girerek yapabilecektir. İnternetten tercih gönderme işlemleri, 24 Ocak 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecek ve bu süre uzatılmayacaktır. İlgili tercih kılavuzu ÖSYM internet sitesinde yayımlanmıştır.

AYrıca adayların tercih yapabilmeleri için Tercih ücreti olarak belirtilen 20 TL yi Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası,  Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Halkbank ATM, ING Bank’ın tüm şubeler,  Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık sistemleri üzerinden yatırlamalrı gerekmektedir.

TERCİH KILAVUZU:

Genel Bilgiler

TABLO-1. ÖN LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR

TABLO-2. LİSANS MEZUNLARININ TERCİHLERİ ARASINDA GÖSTEREBİLECEĞİ SÖZLEŞMELİ POZİSYONLAR

TERCİH YAP!

Editör: TE Bilisim