Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezi Başkanlığı tarafından KPSS 2018/4 tercih kılavuzu yayımlandı. Yayımlanan kılavuza göre Sağlık Bakanlığı bünyesine Lise, Önlisans ve Lisans mezunu 9 bin sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz konusu alım için tercih işlemleri 11 Nisan 2018 tarihinde başlayacaktır.

Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda 9 bin kişilik alım kadrosunu duyurmuştu. Bunun üzerine alım ilanının yayımlanması beklenmekteydi. Bu gün Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan ilana göre alım kılvuzu yayımlandı ve başvuru işlemlerinin ÖSYM üzerinden 11 Nisan 2018 tarihinde başlanacağı belirtilmişti. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı son dakika olarak tercih kılavuzunu yayımladı ve adaylar tercihlerine 11 Nisan 2018 tarihi ile başlayacaklar. Bu doğrultuda Sağlık Bakanlığı Lise, ön lisans ve lisans mezuun memur alımı yapılacak olup toplam 9 bin kişilik atama yapılacaktır. Buna göre mezuniyetlere göre dağılıma bakıldığında ise lisans düzeyinden 6 bin 845 personel önlisans düzeyinden 829 personel ve lise mezunu düzeyinden bin 326 memur alımı yapılacaktır.

Tercih işlemleri 11 Nisan 2018 tarihinde başlayacak olup 18 Nisan 2018 tarihi saat 23:59 a kadar devam edecektir. Adaylar tercihlerini ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. İlgili kılavuzlara ve ÖSYM tarafından yayımlanan duyuruya aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz.

İlgili gelişmeleri takip etmek için Buradan İşin Olsa Mobil Uygulamasına ulaşabilirsiniz.

ÖSYM duyurusu ve Tercih Kılavuzları: https://goo.gl/tKxbVY

Genel Bilgiler

TABLO-1 (ORTAÖĞRETİM MEZUNLARI İÇİN)

TABLO-2  (ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN)

TABLO-3  (LİSANS MEZUNLARI İÇİN)

Ortaöğretim Mezunları İçin Nitelik Kodları

Ön Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Lisans Mezunları İçin Nitelik Kodları

Mezun Olunan Ortaöğretim Alan/Dallar

Mezun Olunan Ön Lisans Programı

Mezun Olunan Lisans Programı

Dilekçe

Editör: TE Bilisim