Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümet tarafından gerçekleştirilen taşeronlar için verilecek olan kadro konusunda özellikle KİT’lere kadro verilmemesi hususunda hükümete eleştirilerde bulundu.

Parti grup toplantısında yapmış olduğu konuşmasında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, binlerce taşeron için AK Parti hükümeti tarafından hazırlanıp düzenlenen taşeron kadro düzenlenmesini eleştirerek,Taşeron konusunun da gündem ilk defa Cumhuriyet Halk Partisi tarafından getirildiğini iddia etti. 

Taşeron işçiler için bu konuda mücadele verdiklerini dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sorunun çözümü hala kavuşmadığını ifade etti. Taşeron işçi konusunda çifte bir standardın yapıldığını dile getiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadroya geçişi olacak olan işçilerin kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olmadığını söyledi.” biz sizleri kadroya alıyoruz ancak kadrolu işçilerle aynı haklara sahip olmayacaksınız dediler. sizin 2020 yılına kadar toplu sözleşme hakkınız yok dediler. Peki Nasıl hakkını arayacak?Onlar hangi haklardan yararlanmıyorsa sende aynı haklardan yararlanacaksın.”

Son çıkarılan kanun hükmünde kararname ile birlikte yürürlüğe girmiş olan taşeron işçi düzenlenmesinde özellikle 50 bin KİT işçisinin kadroya alınmadığını bir kez de hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,”KİT olarak çalışanlara kadro vermiyoruz dediler” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “ taşeron işçileri bir kısmı sözde kadrolarının alırken, Geride kalan 50.000 taşeron işçisine ise kadro verilmedi. Bunlara size kadro veremiyoruz dediler. Bu Ülkeye 1. sınıf demokrasi gelinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. hiçbir ayrımcılık yapmadan kim olursa olsun biz ona sonuna kadar kadro vereceğiz"dedi.
 

Editör: TE Bilisim