Karayolları Genel Müdürlüğü geçtiğimi günlerde bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Yayımlanmış olan ilana göre Karayolları Genel Müdürlüğütoplamda 43 kişilik boş kadro ile personel alacak ve adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için artık son güne gelindi. İşin Olsa ekibi olarak sizler için bir kez daha ilgili ilan hakkında detayları paylaşıyoruz.

İLANIN DETAYLARI:

Karayolları Genel Müdürlüğü açıktan personel alımı için ilan yayımlamıştı ve yayımlanan ilana göre Karayolları Genel Müdürlüğü İlk defa açıktan atanacak teknik personel hakkında sınav ve atama yönetmeliği hükümleri uyarınca 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/A maddesine göre toplamda 43 kişi alacak. Buna göre Merkez Teşkilatına, Ankara'da 3 İnşaat Mühendisi, 3 ElektrikElektronik Mühendisi, 2 Bilgisayar Mühendisi, 1 Yazılım Mühendisi, 4 Matematikçi ve 1 Şehir Plancısı alımı yapılacak.

Taşra Teşkilatına ise, Van, Kastamonui Sivas, Kars, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin illerine, 4 Şehir Plancısı, 4 ElektrikElektronik Mühendisi, 8 Makine Mühendisi ve 13 İnşaat Mühendisi alımı yapacak.

BAŞVURULARDA SON GÜNE GELİNDİ!

Söz konusu ilan için başvurular 10 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlamış olup artık sona eriyor. Buna göre adaylar başvurularını en geç 19 Aralık 2018 tarihine kadar Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden başvuru yapacaklarıdr. Bunun dışında yapılacak hiçbir başvuru kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Karayolları Genel Müdürlüğü alımını yapacağı 43 kamu personeli adayından, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Düzeyinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yapılan YDS ve KPDS den en az B ve C Seviyesinde İngilizce dilinden puan almış olmak ve alım yapılacak mühendislik pozisyonuna göre belirtilen eğitim seviyesini tamamlamış olmaları gereklidir.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

İlgili ilan için başvurular en geç 19 Aralık 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını gerçekleştirdikten sonra Sınava katılacaklar. Sınava katılmaya hak kazanan adayların listesi ise, Sınav tarihinden en az 7 gün önce Karayolları Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinde ilan edilecektir. Buna göre Sözlü sınav 15 Ocak 2018 tarihi ile 22 ocak 2019 tarihleri arasında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

BAŞVURU KILAVUZU

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA HABERDAR OLMA:

Sınava başvuru yapan adaylar sonuçlar açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa mobil uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.