Karayolları Genel Müdürlüğü 16 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki bulunana personel eksikliğini tamamlamak için farklı pozisyonlarda ve farklı bölgelerde personel alımı yapacak. Alınacak adaylar en az lise mezunu veya dengi okul mezunu olmak zorundadır.Alımlar, Trabzon da 2 beden işçisi, Artvinde 1 beden işçisi ve Konya'da 2 beden işçisi olmak üzere toplamda 5 kişilik pozisyon üzerine yapılacaktır. Ayrıca adaylara sözlü sınav ve mülakat işlemi uygulanacaktır. Alımlar Türkiye İş Kurumu tarafından yapılacak olup ilan 10 gün yayında kalacak olup ilan yayınlandıktan 10 gün içerisinde başvuruda bulunacak adaylar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Alınacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları, 18 yaşını doldurmuş olmaları, Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olmaları ve Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına veya Devlet memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giyenlerden cezasını infaz kurumlarında tamamlayanları, cezası ertelenenleri, koşullu salıverilenleri; özel kanunlarda belirtilen şartlardan dolayı istihdam olanağı bulunmayanları; ömür boyu kamu hizmetlerinden yasaklı bulunanlardan, Cumhuriyet Başsavcılığından alınan salıverilen hükümlülere ait durum bildirme formu ile durumlarını belgelendirmek veya Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan: 21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan (Değişik ibare:RG-6/8/2014-29080) sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını (Değişik ibare:RG-6/8/2014-29080) belgelendirmek şartları aranacaktır. 

Başvuruda bulunacak olanlar, en geç 04 Ocak 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Resmi bildiri için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Trabzon ve Artvin İllerine alınana personel bildirisi,
Konya İline alınan personel bildirisi,

Editör: TE Bilisim