Kamu ve özel firmaların şoför ihtiyacının giderilmesi için kadrolarında görev almak üzere 2 Bin 100 şoför personel alım ilanı yayımlandı. Türkiye İş Kurumu kamuya ve özel firmalara şoför alım başvuruları için alımlar devam ediyor. Buna göre bir çok pozisyonda şoför pozisyonundaki alımlardan; makam şoförü, yük şoförü, servis şoförü, yolcu şoförü gibi branşlarda alımlar yapılacak. Şoför pozisyonuna başvuru yapmak isteyen adayların hangi başvuru şartlarına sahip olmaları gerekiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların şoför kadrosuna başvuru yapabilmeleri için 18 yaşını tamamlamış olmaları gerekiyor. Diğer yandan başvuru yapılacak olan branşa ait araç için gerekli olan ehliyet sahibi olmaları, aktif olarak araç kullanabilmeleri gerekiyor.

KAMUYA ŞOFÖR ALIMI;

İŞKUR üzerinden kamu ve özel firmalara toplamda 22 makam şoförü alınacak. Kamu kurumlarında yapılacak makam şoförü alımlarında Ankara Haymana ve İzmir Biyotıp ve Genom Merkezine makam şoförü alımları yapılacak. İzmir Biyotıp Merkezi şoför alımında 13 Ağustos tarihinde başvurular tamamlanacak. Haymana Belediyesine şoför alımlarında ise 16 Ağustos tarihine kadar başvuru devam edecek. Başvuru detayları için: https://goo.gl/khtG23

Yük taşıma şoför alımında 614 ilan yayımlandı ve toplamda 1.220 ilan kişilik alım yapılacak. Yük taşıma şoförü olabilmek için C, E ve D ehliyeti sahibi olmak, SRC2 ve SRC4 belgesine sahip olmak gerekiyor. Ağır vasıta tır çekici şoförü olarak başvuru yapmak isteyen adayların ise 270 kişilik alım ilanına başvuru yapabilirler. Tüm branşlarda toplam şoför alımı sayısı 2 Bin 100 olarak açıklandı. Adaylar aşağıdaki bağlantıdan şoför alımları başvuru detaylarını inceleyebilirler.

İlan detayları için: https://goo.gl/CLGioq

Editör: TE Bilisim