Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı makam şoförü alımı ilanında genel şartlar özel şartlar ve istenen belgeler belli oldu. Adayların sürekli işçi alımı için en az ilköğretim mezunu olmak gerekecek.  Ayrıca KPSS'siz personel alımı yapılacak.

İŞKUR üzerinden açıktan personel alımı ilanlarına göre Yakın Koruma Bodyguard alımında bir kişi, makam şoförü kadrosunda 11 kişi alım yapılacak. Makam şoförü kadrosundaki alımlarda birçoğu özel firmalar gerçekleştirilecek. İstanbul Anadolu Yakası'nda en az 5 yıllık deneyim olan sigara kullanmayan, daha önce lüks makam aracı kullanmış, uzun yol tecrübesine sahip esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen adayların en az ortaöğretim mezunu olmaları ile başvuru yapabilecekler. Kamu kurumu makam şoförü alımlarında ise en az ilköğretim mezunu olmak gerekiyor ve başvurularda KPSS şartı aranmayacak. Adayların genel başvuru şartları şu şekilde açıklanmıştır.

-Yakın Koruma https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=11900

-Kamu ve özele Makam Şoförü alımı ilanları: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=7337

KAMUYA KPSS'SİZ MAKAM ŞOFÖRÜ ALIMI;

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı 1 kişilik makam şoförü alanında; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş ve 35 yaşından gün almamış olmak, TCK 53. Maddesi belirtilen suçlardan hüküm almamış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, görevini yapmayan gelen gibi sağlık sorunu olmaması, yaşlılık aylığı ya da malullük aylığı almamak, vardiyalı çalışma esaslarına uyum sağlayabilmek. Askerlikle ilişiği olmamak. Kamu kurumlarında belirtilen mevzuat uyarınca  ihraç edilenler başvurusu kabul edilmeyeceği ifade edildi.

MAKAM ŞOFÖRÜ ÖZEL ŞARTLARI;

EĞİTİM VE SERTİFİKA ŞARTLARI; Özel şartlarda, ilköğretim mezunu ve dengi okullardan mezun olmak, en az 5 yıllık B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, profesyonel sürüş teknikleri eğitimini tamamlamış, güvenli ve emniyetli sürüş teknikleri, ekonomik sürüş teknikleri, defansif ve ileri sürüş teknikleri, temel ilk yardım eğitimi, temel yangın eğitimi gibi belirtilen eğitimlere sahip olmak gerekmektedir.

TECRÜBE ŞARTLARI; Adayların daha önce makam şoförlüğü kadrosunda En az 1 yıl İş tecrübesinde olmaları ve bunu SGK dökümü ile belgelendirmeleri.

İKAMET ŞARTLARI; Ayrıca ikamet şartı ise Konya merkezde ilçelerden Selçuklu, Meram ve Karatay ikamet etmeleri istenmektedir. Adayların başvurularını 14 Ağustos 2020 tarihine kadar tamamlamalar istenilecek ve başvurular için 4 katı kadar aday kura ile belirlenecek. Kura sonucu adaylara sözlü mülakat sınavına çağrılacaklar. Mülakat sınavı Konya Meram ilçesinde Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet binasında yapılacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim