Belediyelerin personel alım ilanları Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulmaya devam ediyor. Geçtiğiniz günlerde Elazığ Ağın Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan ve yine Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ilan da kamuya itfaiyeci alımı yapılacağı duyuruldu.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan duyuru da Elazığ Ağın Belediye Başkanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere itfaiyeci alımı yapılacağı belirtildi. Adayın Kamu Personeli Seçme Sınavına girip girmemesine bakılmayacak.

Kimler Başvurabilir

Devlet Personel Başkanlığı Elazığ Ağın Belediye Başkanlığının itfaiyeci alımı yapacağı ve alımda KPSS şartı olmadığı belirtildi. Peki alınacak olan personelde sahip olunması gereken nitelikler nelerdir? Başvuru şartları nedir?

AFAD Acil Durum Eğitim Semineri Katılım Belgesine sahip olmak
Psikoteknik Belgesine sahip olmak
İtfaiye Kurs Diplomasına sahip olmak
Yangın Eğitim Sertifikasına sahip olmak

Yukarıda belirtilmiş olan şartlar Elazığ Ağın Belediye Başkanlığı tarafından aranmakta olup adayların bu niteliklere ve sertifikalara sahip olması gerekmektedir. Gerekli sertifikalara sahip olmayan adaylar müracaat edemeyecektir. Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmadığı gibi başvurular 27 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecek. Başvuru yapmak isteyen adayların Elazığ Ağın Belediye Başkanlığında bulunan İŞKUR'a müracaat etmesi ya da İŞKUR'un resmi internet sitesi aracılığı ile itfaiyeci pozisyonu için başvuru yapması gerekmektedir.