Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile KPSS 2017/1 merkezi yerleştirme atamaları 21 Haziran 2017 tarihi itibari ile tercihler başlayacak. Kamu kurumları açık pozisyonları için alımlarını Devlet Personel Başkanlığına iletti.

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile hazırlanmakta olan tercih robutu kamuoyuna duyuruldu. Buna göre hangi kadro için kaç memur alınacağı, hangi mezuniyet için kaç atama yapılacağı gibi tüm detaylar öğrenildi. En çok rağbet görmekte olan kadrolar arasında yer alan Zabıta Memuru için 355 kişilik kadronun ayrıldığı belirtildi.

MEZUNİYETE GÖRE ZABITA ALIMI

Lise, önlisans ve lisans mezunu olmak üzere kamuya toplam 355 kişilik zabıta memuru alımı yapılacak. Peki mezuniyetlere göre zabıta alımı detayları nedir? Buna göre kamuya 45 lise mezunu zabıta memuru, 146 önlisans mezunu zabıta memuru ve 164 lisans mezunu zabıta memuru alınacak.

Başvurular 21 Haziran 2017 tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sistemi aracılığı ile yapılacaktır. Peki hangi belediyeler 355 kişilik zabıta memuru alacak.

ALIM YAPAN BELEDİYELER

Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile yayımlanan belediyelere bakıldığında Gebze Belediye Başkanlığı, Cizre Belediye Başkanlığı, İspir Belediye Başkanlığı, Karatay Belediye Başkanlığı, Bismil Belediye Başkanlığı, Dicle Belediye Başkanlığı, Batman Belediye Başkanlığı, Beşiktaş Belediye Başkanlığı, Sultanhanı Belediye Başkanlığı, Ağrı Belediye Başkanlığı, Bayrampaşa Belediye Başkanlığı, Osmaniye Belediye Başkanlığı, Viranşehir Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı belediyeleri başta olmak üzere çok sayıda farklı belediyeler 355 kişilik zabıta memuru alımı yapacaktır.

İTFAİYE ERİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ
BEKÇİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ
TÜM ATAMALAR İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim