Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu doğrultusunda yayımlamış olduğu ilan ile birlikte bağımsız denetici personel alımı yapılacağı açıklandı. Personel ilanı için açıklanan metinde yer alan detaylara göre açık pozisyon için alınacak olan adayların öncelikle sınava tabi tutulacağı bu sınav içinde yapılacak başvuruların 10 Eylül 2018 tarihinde başlayarak 23 Eylül 2018 tarihinde son bulacağı açıklandı. Başvurucak kişişere yapılan uyarıya göre adaylar sadece başvuruyu elektronik yol ile yapmalıdır, onun haricinde yapılacak başvurular geçersiz sayılacağı açıklandı.

SINAV DETAYLARI

Sınav için başvuru yapan adaylar, başvurulan kurum tarafından incelendikten sonra sınava katılmak için uygun görülen adayların isimleri sınav tarihine yaklaşık iki hafta kala internet adresi üzerinden açıklanacaktır. Sınava katılmaya hak kazanamayıp başvuruları red yiyen adayların kurum tarafından itiraz süresi verileceği ve bu zaman içerisinde itirazlarını gerçekleştirebilecekleri açıklandı.

Sınav tarihinin ise 11 Kasım 2018 günü Ankara ve İstanbul'da yapılacağı açıklandı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Kamu tarafından yapılcak sınav için başvuracak adaylardan istenilen şartlar şunlardır; adayların hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasi bilgiler doğrultusunda eğitim veren fakülte ve yüksekokullar gibi yerlerden bu bölümlere denkliği ile Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisasn seviyesinden mezun olmuş belgesi istenmektedir.