Birçok kamu kurum ve kuruluşu dahil olmak üzere özel sektör ilanlarının da yer aldığı resmi kurum sitesi olan İŞKUR üzerinden farklı meslek gruplarına yönelik alımlar gerçekleştirilmektedir. Buna göre İŞKUR üzerinden toplamda 41.794 kişi istihdam edilmekte olup 1387 meslek grubuna ilişkin açık ilan bulunmaktadır. 40 binden fazla birey bu farklı meslek gruplarında istihdam edilmekte iken adaylar Türkiye’nin farklı illerinde açılan bu ilanlara İŞKUR üzerinden başvuruda bulunabilmektedir. İlgili alımlara başvurmak isteyen adaylar için ilgili alımlara ilişkin detaylar ise haberin devamında yer almaktadır.

En Çok Alım Yapan Meslek Grupları

İŞKUR üzerinden 1387 meslek grubuna ilişkin ilanda toplamda 41.794 kişi istihdam edilecek olup en çok alım yapan meslek grupları ise şu şekilde yer almaktadır. Aşağıda yer alan linkten ise tüm ilanalra ulaşmak mümkündür.

Başvuru Şartları ve Detaylar

İlgili ilanlara başvuruda adayların sağlaması gereken şartlar arasında genel şartlar mevcut olmakla birlikte bunlar arasında T.C. vatandaşı olma, ilgili eğitim düzeyine sahip olma, kamu haklarından yoksun olmama, arşiv veya güvenlik soruşturması temiz olma, ilgili meslek grubuna yönelik sertifikalara sahip olma, ilgili ilanda belirtilen yaş aralığında olma gibi çeşitli özel şartları sağlamaları gerekmektedir. İlgili meslek gruplarına yönelik ilanlara başvurmak isteyen adaylar https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx üzerinden bu meslek gruplarında alım yapan kurum ilanlarına kolaylıkla ulaşarak İŞKUR üzerinden başvuru gerçekleştirebilmektedir.

Editör: TE Bilisim