İŞKUR Kamu ve Özel Sektörde Çalışacak 266 Güvenlik Görevlisi ve Bekçi Alımı Yapıyor!

İŞKUR üzerinden Kamu ve Özel sektörde çalışacak 232 Güvenlik personel alımı yapılacağı duyuruldu. Her gün binlerce aday başvuru için İŞKUR’ u ziyaret ediyor. Kadrolar ve alımlarla ilgili detaylara İŞKUR’ un resmî sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz. Hem kamu da hem de özel sektörde kadroya alınacak kişiler birbirleri ile rekabet içerisine girmiş durumdadır. 232 kişilik güvenlik görevlisi personel alımı için bazı şartları sağlıyor olmalısınız. Peki bu şartlar nelerdir? sorusunun cevabı makalemizde yer almaktadır.

KAMU VE ÖZELE KORUMA GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU GENEL ŞARTLARI;

Güvenlik Görevlisi Başvurusu Şartları Nelerdir? Özel sektörde çalışmak isteyen kişiler için bazı şartlar vardır. Başta T.C vatandaşı olmak, görevini yapmaya engel olacak herhangi bir rahatsızlığının olmaması, sektörlerin belirlemiş olduğu eğitim seviyesinde olmak, güvenlik görevlisi sertifikasına sahip olmak, başvuru yapılan semt de ikamet ediyor olmak, sektörün belirlediği yaş kriterine uymak ve tecrübe sahibi olmak özel sektör için aranılan niteliklerdendir.

Kamuda güvenlik görevlisi olarak çalışacak kişilerin 18 yaşını doldurmuş olması, T.C vatandaşı olması, ilgili bölümlerden mezun olması, en az lise-en fazla ön lisans mezunu olması, 30 yaşını aşmaması ve en az 3 yıl güvenlik sektöründe çalışarak kimlik kartına sahip olması gerekmektedir. Aynı zamanda kamuda çalışacak güvenlik görevlisinin İŞKUR üzerinden ilgili sektörün yayınlamış olduğu ‘’Güvenlik Görevlisi Personel alımı’’ bilgilendirmesinde en az 1,65 cm - en fazla 1,75 cm boyunda olması şarttır.

BEKÇİ ALIMI;

İŞKUR üzerinden açıklanan bekçi alımı ilanları sayısı 34 olarak bulunuyor. Adayların vardiyalı çalışma esaslarına uygun olmaları gerekmektedir. Yaş şartlarını taşımaları ve iş ilanlarında açıklanan özel başvuru şartlarına sahip olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Bekçi alımı ile özel güvenlik görevlisi kadrolarına başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR’ un resmî sitesi üzerinden istediği sektörü seçerek güvenlik görevlisi ilanı için başvuru oluşturabilir. Bekçi alımı ilanlarına erişmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2164 adresini ziyaret edebilirsiniz.

İŞİN OLSA