Türkiye İş Kurumu iş verenler ile iş arayan vatandaşları buluşturarak, istihdama önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. İŞKUR üzerinden yapılan alımlarda bir çok kadroda okur- yazar olmak, ilköğretim mezunu olmak yeterli olacak.

iş ve meslek arayışında bulunan adayların İŞKUR üzerinden yapacakları başvurularda en çok hangi kadrolarda istihdam edilecek. Başvurularda istenilen şartlarda dikkat çeken detayları adayların bilgisine sunmak istiyoruz.

EN ÇOK ALIM YAPILAN POZİSYONLAR;

1216 farklı pozisyonda yapılacak alımlarda 4 Kasım tarihi itibari ile 52 Bin alım yapılacak. En çok alım yapılan meslek ise beden işçisi alımları olmakta. Genel Beden işçisi kadrosunda 2 Bin 758 ilan ve 12 Bin 887 alım adayları bekliyor. Adayların en az okur-yazar yada ilkokul mezunu olmaları yeterli olacak. Başvuru şartlarında herhangi bir tecrübe şartı da aranmayacak. Beden gücü ile görev yapılacağından adayların işi yapmaya engel herhangi bir sağlık engelinin bulunmaması gerekli olacak.

Satış danışmanı uzmanı olarak yapılacak alımlarda işveren firmalar 2 Bin 310 kişi alım yapacak. 466 ilan açıklandı ve adayların başvurularda ilköğretim mezunu olmaları, daha önce firmaların satış ve pazarlama alanlarına çalışmış olmaları ve tecrübeli olmaları başvurularda öncelik sağlayabilecektir.

Temizlik görevlisi alımlarında okur yazar ilköğretim mezunu olmak yeterli olacaktır. Bu kadroda 1966 iş ilanı bulunuyor. Dikiş makineci kadrosunda ise 1903 kişi istihdam edilecek. son zamanlarda yönetmelik değişiklikleri sonrası alımları artan kadrolardan bir tanesi de servis rehberi kadrosunda 1532 kişi alınacak. Silahlı-silahsız güvenlik görevlisi alımlarında yapılacak başvurular için adayların 5188 sayılı kanunda belirtilen özelliklere sahip özel güvenlik kimlik belgesine sahip olmak, vardiyalı çalışma esaslarına uygun olmak istenilmektedir.

BÜRO MEMURU ALIMLARI;

Kamu ve özel firmalarda Büro memuru (642), ambar memuru (244), ön muhasebeci (524) kişi alınacak. Yapılacak alımlarda en az lise mezunu olmak, Office uygulamalarını kullanabilmek, bilgisayar kullanabilmek istenilmektedir.

İlanlara erişmek için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsMeslek.aspx adres satırında açarak, sıralanan meslek ve açık iş sayısını sıralama biçiminde A'dan Z'ye değiştirerek alım yapılacak kadroları öğrenebilirsiniz.

İŞİN OLSA