Birbirinden farklı kamu kurumları kendi bünyelerinde çalıştırmak üzere yapılan personel alımları için Devlet Personel Başkanlığı ve farklı kariyer siteleri üzerinden personel alımı yapıyor. Kariyer siteleri aracılığıyla yayınlanan personel alımı ilanları devam ederken daha personel alım ilanlarını yayınlamayan sadece hazırlık sürecinde olan kamu kurumlarıda buunmaktadır. Bu kurumlar başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Süleyman Soylu ve MEB Bakanı Ziya Selçuk'un da yapmış olduğu açıklamalar doğrultusunda yapmış oldukları çalışmaları hızlandırdılar. 

Haziran ayında olağan genel seçimlerden önce ve sonra yapılan açıklamalar doğrultuusnda 2018 Aralık ayının sonuna kadar en az 40 bin personel alımı yapıalcağı açıklanmıştı. Bu haber ile birlikte de diğer işlerde başvurusu bulunmayan adayların açıklamaları merak konusu oldu.

PERSONEL ALIMI YAPILACAK OLAN POZİSYONLAR

Devlet tarafından önde gelen kişiler tarafından açıklanan verilere göre " Emniyet Müdürlüğü bünyesine 3 bin polis amiri, 22 bin 500 polis memuru, 17 bin bekçi; jandarmaya 500 subay, 4 bin 156 astsubay, 10 bin 175 uzmar erbaş, Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine 44 subay, 98 astsubay, 300 uzman erbaş, 20 bin öğretmen alımı yapılacağı duyruldu. Devlet tarafından verilen verilere göre 2018 senesinin sonuna kadar oldukça farklı kuruma farklı personellerin alınacağı beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim