Devlet Personel Başkanlığından açıklanan memur alımlarında bir çok ilanda düşük KPSS puanı ile atamalar yapılacak. Türkiye genelindeki kamu kurumlarından hangileri ne kadar alım yapacak. İşin olsa ekibi olarak aktarmaya devam ediyoruz.

Adaylardan başvurularda istenilen genel başvuru şartlarına göre T.C.vatandaşı olmak, 18 yaşını tamamlamış, 19 yaşından gün almış olan adayların eğitim seviyesinde ilanda belirtildiği gibi, lise, ön lisans ve lisans mezunu olmak ve KPSS şartlarında ise 50, 60 ve 70 KPSS puanında istenilen baraj puanına sahip olmak gerekiyor. Lise düzeyinde KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar hangi kurumlara atamalar yapılacağını merakla sormaktalar.

DÜŞÜK KPSS İLE MEMUR ALIMI;

Belediyeler, Üniversiteler KİT ve diğer kamu kurumlarına yapılan alımlarda baraj puanı olarak en az 50 55 ve 70 puanları aranmakta. Adayların bu baraj puanına sahip olmaları ile başvuru hakkı elde etmekteler. Bazı kurumlarda ise Kamu Personeli Seçme Sınavı Puanı olmadan alımlar yapmakta. Bilişim kadrolarına yapılacak alımlarda KPSS sınavına girmiş olmak yeterli olabilmektedir.

ALIM YAPAN KURUMLAR;

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 60 KPSS puanı ile ihtiyaç bulunan kurumlardaki pozisyonalra alımlar yapacak. Sağlık Bakanlığı 657 sayılı DMK da belirtilen genel şartları taşıyan adaylar arasından alımlar yapacak. 1527 kişilik başasistan kadrosundaki alımlara başvurular devam etmekte. Belediyelerden düşük KPSS ile alım yapan kurumlarda Ardeşen Belediyesine 30 Kasım tarihine kadar başvuru devam ediyor. Şırnak belediyesine ise 23 kasım tarihine kadar başvurular devam etmekte. Fatih Belediyesi, Altınova Belediyesi, Eynesin Belediyesine farklı kadrolarda düz memur, zabıta memuru, itfaiye alımları yapılacak. Diğer alımlara aşağıdaki link üzerinden erişim sağlayabilirisiniz.

İlanlara erişmek için tıklayın

Diğer ilanlardan anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirsiniz. 

İşin olsa mobil uygulaması

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim