Mart ayının son haftasında Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilan edilen personel alım ilanlarına göre kamu kurumları, Bakanlıklar ve Askeri Kurumlar için 50 Bin'den fazla sayıda personel istihdamı sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı daha önce katılmış olduğu bir etkinlikte 2.5 milyon kişinin istihdam edilmesi için milli istihdam seferberliğinin başlatıldığını aktardı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamalarda milli istihdam seferberliğinin başlattığını belirtmişti. Alım ilanları özel sektör firmaları İŞKUR üzerinden; kamu kurumlarına ise Devlet Personel Başkanlığı üzerinden alım ilanları duyuruldu. Askeri kurumlara; Milli Savunma Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı alımları ile 35 bin kişi istihdam edilecek. Milli Eğitim Bakanlığına 20 bin öğretmen ataması, Emniyet Genel Müdürlüğüne 8 bin personel alımı yapılacak.

ASKERİ PERSONEL ALIMLARI;

Jandarma Genel komutanlığına yapılacak uzman erbaş alımlarında en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. Adayların bu başvurularda kamu personeli seçme sınavı olmadan da bazı branşlara başvuru imkanı olacak. Emniyet Genel Müdürlüğüne çarşı ve mahalle bekçisi alımlarında büyük şehirlerde ve köylerde olmak üzere toplamda 8 bin 147 kişi alınacak. Milli Savunma Bakanlığı uzman erbaş alımları kapsamında ise 13 bin kişi istihdam edecek. Adayların bu alımlarda en az ilkokul mezunu olmaları gerekli olacak.

MSB alım ilanı için tıklayın || Jandarma Genel Komutanlığı alım ilanı için tıklayın || Deniz Kuvvetleri Komutanlığına işçi alım ilanı için tıklayın

Toplum yararına programları kapsamında geçici statüde çok sayıda alımlar için başvurular devam ediyor. Bu kadrolardaki alımlarda mülakat sınavı olmadan kura yöntemli seçim yöntemi belirleniyor. TYP alım ilanına erişmek için tıklayın. Devlet Personel Başkanlığı üzerinden ilan edilen diğer personel alımları ise şu şekilde;

Diğer personel alımlarından haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamalarımız;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA