2018 yılı Ekim ayı personel alımları çerçevesinde Devlet Personel Başkanlığı’ndan yapılan duyurulara göre 49 kamu kurumu personel alımı yapıyor. Öğretim görevlisi, memur, işçi ve sözleşmeli personel vb. statülerle yapılacak personel alımları için başvuru süreleri de devam ediyor.

HANGİ KURUMLAR PERSONEL ALIMI YAPIYOR?

Üniversiteler, Emniyet Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK, Belediyeler, Büyükelçilikler, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, İçişleri Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu, Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hakimler ve Savcılar Kurulu ve Türkiye Su Enstitüsü personel alımı yapan kurumlar arasında.

HANGİ KADROLARDAN PERSONEL ALIMI YAPILIYOR?

Kamu kurumları personel alımlarında en büyük alımı Emniyet Genel Müdürlüğü yapıyor. Kurum 10 bin polis alımı yapacak ve başvuruları da devam ediyor. Bununla birlikte üniversiteler sözleşmeli personel ve öğretim görevlisi alımı yapan kurumlar arasında. Ayrıca belediyelere de çok sayıda sözleşmeli personel ve işçi alımı yapılıyor. Uzman yardımcısı kadrolarında da alımların yapıldığı ilanlara kamu kurumlarında kariyer yapmak isteyen adaylar başvurabiliyor.

ŞARTLAR NELERDİR?

Kamu kurumlarında görev almak isteyen adaylar için ilanlara göre eğitim, yaş, KPSS puanı, deneyim ve niteliklere göre farklı şartları yerine getirmek gerekiyor. Tüm kurumlarda temel kriter ise devlet memuru olma şartlarını adayların taşıyor olmaları. Bunlar da

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak
  • Hüküm giymemiş olmak
  • Görevini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak
  • Güvenlik soruşturması sonucunda görevine engel teşkil edecek durumunun olmaması
  • Kamu haklarından mahrum olmamak
  • Erkek adaylar için askerlik görevini yerine getirmiş olmak veya en az 2 yıl tecilli olmak olarak değerlendirilebilir.

Adaylar bu temel kriterlerle birlikte ilanlarda yer alan yaş, mezuniyet bilgisi gibi özel şartları da dikkatlice incelemeli ve başvurularını buna göre yapmalıdır.

PERSONEL ALIMI YAPAN DİĞER KURUMLAR HANGİLERİDİR?

Bu alımlarla birlikte Milli Savunma Bakanlığı da çok sayıda personel alımı yapıyor. Sözleşmeli ve ve Uzman Erbaş alım ilanı yayımlayan kurumda başvurular devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ise yılsonunda 20 bin sözleşmeli öğretmen alması bekleniyor. Bununla birlikte kurum İŞKUR üzerinden çok sayıda Güvenlik Görevlisi kadrosu için alımlar yapıyor.

İŞKUR MEB Güvenlik Görevlisi alım ilanlarına ulaşmak için TIKLAYINIZ. Açılan sayfadaki 'ara' butonuna basarak ilanları görebilirsiniz.

2018 yılı Ekim ayı güncel memur alımları ilanlarına ulaşmak için TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim