İŞKUR üzerinden Türkiye genelinde 46 bin personel alımı yapılacak.

Milli istihdam projesi kapsamında tecrübeli yada tecrübe şartı olmayan personeller alınacak. İŞKUR üzerinden yapılacak olan alımların sayısı belli oldu. Kamu ve özel firmalara 46 bin 64 memur, personel ve işçi alımı yapılacak! Milli İstihdam kapsamında Maliye ve Ekonomi Bakanı Berat Albayrak 2,5 milyon istihdam yapılacağını belirtmişti. Alımlar özel firmalara ve kamu sekterinde olacak. Buna göre tecrübesiz, tecrübeli, eğitim düzeyinde en az okur yazar, ilkokul, ilköğretim mezunu olan personeller istihdam edilmeye başlandı. 10 Mart tarihi itibari ile en çok alım yapılan meslekler şu şekilde;

EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER;

Tecrübeli yada tecrübesi olarak en fazla eleman alımı Beden İşçisi kadrosunda olacak. Buna göre 6 Bin 552 kişi alınacak. Diğer kadrolarda ise dikiş alanında Makineci olarak 2 Bin 400 kişi alınacak. Yaz ayına yakın aylarda artarak devam eden mesleklerin başında Turizm Ve Otelcilik Elemanı geliyor. Bu kadroda 2 Bin 034 kişi alınacak. Firmaların satış alanlarında görevlendirilecek olan Satış Danışmanı / Uzmanı olarak Bin 958 kişi alınacak. Temizlik Görevlisi Bin 582, Garson (Servis Elemanı) Bin 211 kişi ve Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Bin 151 alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayalar yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları, 19 yaşından gün almış olmaları, eğitim düzeyinde en az okur yazar düzeyinde eğitim almış olmaları ilkokul, lise ve diğer öğrenim düzeyinde eğitim almış olmaları gerekli olan iş tecrübelerine sahip olmaları, MEB onaylı sertifika programlarından istenilen belgeleri başvurularda sunabilmeleri, diğer özel başvuru şartlarını taşımaları ve son olarak başvuru tarihlerinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.

İlanlara erişim için İŞKUR e-şube üzerinden giriş yapmak açık meslekler sayfasında başvuru yapılmak istenilen kadroları alfabetik olarak sıralayabilir ve arama yapabilirsiniz.

Diğer personel alımlarından ve gelişmelerden anında haberdar olmak için işin olsa mobil uygulaması ve sosyal medya hesaplarımız;

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim