İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı gerçekleştiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı alanlarda 500 kişilik boş kadro ile İtfaiye eri alacağını belirtti. Buna göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi  657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindekinitelikler doğrultusunda ve adayların KPSS puan türlerine göre alım işlemlemi yapılacaktır.

500 İTFAİYE ERİ ALIMI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi farklı eğitim seviyelerinde toplamda 500 kişilik kadro ile itfaiye eri alacak.Buna göre, alımlar Lise, Önlisans ve lisans mezınları için geçerli olacak olup, adayların bu Yönde KPSS den en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca ilgili ilana erkek veya kadın adaylar başvuru yapabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylardan, Türk vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Yapılacak güvenlik vearşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

Ayrıca adaylardan özel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak, Sınavın yapılacağı tarih itibari ile 30 yaşını doldurmamış olmak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Erkek adaylar için 167 cm ve bayan adaylar için 160 cm boyundan kısa boylu olmamak ve KPSS den lise mezunları için KPSSP94, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 11 Haziran 2018 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 25 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Buna göre başvurular, İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmi internet sayfası olan http://basvuru.ibb.gov.tr adresi  üzerinden elektronikortamda başvuru yapılacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

DİĞER İLANLARDAN HABERDAR OLMAK:

Kamuya alımı yapılacak diğer itfaiye eri ilanlarından haberdar olmak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek devamlı olarak kamuya alımlardan haberdar olabilirsiniz.