İŞKUR tarafından yayınlanan personel alım ilanına göre birçok farklı illerden büro personeli ve ambar görevlisi pozisyonlarında çalışabilecek personel alımı yapılmaktadır. Yapılan personel alımlarının hepsi daimî çalışmaya yönelik yapılacağından personeller özen ile ve dikkatli seçilecektir.

POZİSYONLAR VE BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayınlanan personel ilanlarında Büro personeli pozisyonlarında çalışacak kişi sayısı şu şekildedir; Büro İşçisi (167), Büro Makineleri Teknik Servis Teknisyeni (3), Büro Memuru Dış Ticaret (1), Genel Büro Memuru (1091), Büro Memuru İdari İşler (17), Büro Yönetim Elemanı (1), Büro Yönetimi ve Sekreterlik (68) kişi olmak üzere toplamda 1348 personel alımı yapılacağı açıklandı.

İŞKUR üzerinden yayımlanan bir başka personel alım ilanı ise Ambar görevlisi alımı yönünde oldu. Ambar görevlisi personel alımı için hazırlanan kontenjanlar şu şekildedir; Ambar Sorumlusu (1), Ambarcı (2), Ambar Depo Görevlisi (541) olarak açıklandı.

Bu pozisyonlara başvuru yapmak için aranan şartlar her pozisyon için değişse de genel pozisyon şartları şöyledir; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, ekip çalışmasına ayak uydurmak, vardiyalı çalışma sisteminde sorunsuz bir şekilde çalışabilmek, adli sicil kaydının temiz olması ve düzenli çalışabilmesi için herhangi bir sağlık sorununun bulunmaması adayların personel alımlarında etkili olabileceği şartlardır.

Personel alımı için izlenecek yol ise şu şekildedir, adaylar öncelikle üye oldukları İŞKUR sistemine bilgileriyle girerek arama butonuna yukarıda belirtmiş olduğumuz pozisyonlardan hangisine başvuru yapacak ise onun adını yaparak açılan pencerede iş ilanına tıklayarak başvuru yapabilmektedir. Son başvuru tarihleri farklı olduğundan adayların başvurmak için ellerini çabuk tutmalarını ve başvurmadan önce detaylı bir şekilde başvuru şartlarını tekrardan gözden geçirmesini şiddet ile tavsiye ediyoruz.