Bir çok kamu kurumu ve kamu kuruluşu bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Türkiye İş Kurumu üzerinde ilan yayımlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre Sağlık Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğni gidermek için farklı pozisyon ve niteliklerde personel alımı yapacak. Binlerce aday ilgili ilana başvurusunu yaptı bile, Ancak henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adalar için bir kez daha İşin Olsa ekibi olarak detaylı bilgi veriyor olacağız.

İLANIN DETAYLARI:

Sağlık Bakanlığı 04 Eylül 2018 tarihinde İŞKUR üzerinde yayımladığı ilana göre ENgelli, Normal İşçi ve Eski hükümlü işçi statülerinde personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre toplamda 5 bin 298 kişi alınacak. Başvuru yapacak adaylar mutlaka belirtilen başvuru şartlarını taşımaları gerekmektedir.

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı yukarıda da bahsini geçirdiğimiz üzere Engelli, Eskü Hükümlü ve normal işçi alımı yapacak. Buna göre, Engelli olarak 431, Eski hükümlü 1276 ve Normal Sürekli işçi alanında 3 bin 591 personel alımı yapacak.

Engelli pozisyonarı ise, İnşaat Boyacısı/ Boyazı pozisyonunda 7 İşçi, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 3, Marangoz Pozisyonunda 3,Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 10 ve 409 Temizlik Görevlisi Pozisyonunda işçi personel alımı yapacak.

Eski hükümlü pozisyonu için,  Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 51, Marangoz pozisyonunda 11, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 11, İnşaat Boyacısı / Boyacı pozisyonunda 49 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda 1.154 işçi personel alımı yapılacak.

Süreli işçi pozisyonunda ise, Isıtma ve Sıhhi Tesisatçı pozisyonunda 242, İnşaat Boyacısı / Boyazı pozisyonunda 134, Kaynakçı ( Oksijen ve Elektrik ) pozisyonunda 46, Marangoz pozisyonunda 45 ve Temizlik Görevlisi Pozisyonunda ise 3 bin 124 işçi personel alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların yukarıdaki pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen şartları taşımaları zorunludur. Buna göre adaylardan, En az ilköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki 1,4,5,6,7 ve 8 inci maddelerindeki nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Ayrıca İlöğretim mezunları için kura çekimi yapılacaktır.

Engelli pozisyonuna başvuru yapacak adaylardan ise, durumlarını ilgili mevzuatına göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporuyla belgelendirmeleri şarttır. Eski hükümlü veya Terörle Mcadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan adaylar için urumunu gösteriri belgeye sahip olmak ve ilanın tam metninde belirtilen suçlardan mahkum olmamış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilana başvurular 04 Eylül 2018 tarihinde başladı. Ancak henüz başvuru yapmamış olan veya başvuru işlemini tamamlamamış olan adaylar için başvurularda son günlere gelindi. Adaylar başvurularını en geç 13 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmamış olan adaylar için bir kez daha İşin Olsa ekibi olara kdetaylı bilgi vereceğiz.  İlgili ilana başvurular  www.iskur.gov.tr adresine girip T.C kimlik numarası ile kayıt olup veya E-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında ise, esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresine girerek İşyeri Ünvanına SAĞLIK BAKANLIĞI yazarak çıkacak ilgili ilanlara başvuru yapabilirsiniz. Ayrıca haberin sonundaki başvuru sayfası adlı bağlantıya tıklayarak direk İŞKUR başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

İlgili pozisyonlara nasıl ulaşacağınızı ve ilanın tam metnine ulaşak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak hem balvuuru hemde pozisyonlar hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

İŞKUR Sağlık Bakanlığı Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMA:

Sağlık Bakanlığ 5 bin 298 personel alım ilanına başvuru yapan adaylar büyük merak ile başvuru sonuçlarını beklemektedir. Başvurular sona erdiğinde ve başvuru sonuçları açıklandığında haberdar olmak istermisiniz. Öyleyse İşin Olsa Mobil Uygulamasını telefonunuza indirerek sonuçlardan ve yayımlanan yeni ilanlardan anında haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / İZMİR

Editör: TE Bilisim