Milli Savunma Bakanlığı resmi internet sitesinde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesine 600 işçi personel alımı yapacğaını açıklamıştı. Başvuruların İŞKUR üzerinde 25 Mart 2019 tarihine yayımlanacağını belirtmişti ve 600 kişilik boş kadro için Sürekli işçi alımları Türkiye İş Kurumu ( İŞKUR ) üzerinde yayımlanarak adaylar başvurularına başladılar. Bu yönde adayların bazı nitelikleri taşımaları gerektiğini belirtmek isteriz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Söz konus 600 kişilik boşluk ile alımlar, Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan  İzmir ve Gölcük Tersanesi Komutanlığı iş yerlerine sürekli işçi alımı yapılacak.

Otomotiv Elektrikçisi(Akümülatör (Akü) İmal İşçisi) 20, İnşaat Boyacısı/Boyacı 2, Armadör İşçisi 20, Motor İmalat Bakım ve Onarım İşçisi 24, Fayans, Seramik Ve Karo Döşemecisi 1,Çarkçıbaşı (Gemi) 3,Elektrikçi (Genel)(Bobinajcı-Elektrik (Bobinaj Sarma Operatörü)) 13, Fiberglasçı 4, Marangoz(Gemi Marangozu) 5, Optik Aletler İmalat İşçisi Ve Tamircisi 3, Frezeci (Freze Tezgah İşçisi) 7, Dökümcü (Metal) 8, Diğer Sıhhi Tesisat İşçileri Ve Boru Tesisatçıları 15, Genel Servis İşçisi (gemi) 9,Otomatik Metal İşleme Transfer Tezgahı Ayarcı-Operatörü 4, Diğer Sıhhi Tesisat İşçileri Ve Boru Tesisatçıları 13, Döşemeci (Gemi) 2, Genel Servis İşçisi (gemi) 7, İnşaat Boyacısı/Boyacı(Boyacı (Çelik İnşaat Ve Gemi)) 24, Genel Servis İşçisi (gemi) 4

Elektrikçi (Genel) 53, Usta Gemici 2, Elektronik Teknisyeni 54, Haruri Muameleci (Döküm) 1, Hidrolik Pnömatikçi 8,İskele Kurucusu-İnşaat (Metal Veya Ahşap) 1, Tesviyeci 1, Dizel Motorları Yakıt Pompası Ve Enjektör Ayarcısı 1, İnşaat Ustası 8 , İskele Kurucusu-İnşaat (Metal Veya Ahşap) 3,  Raspacı (Gemi)10, İş Makineleri Operatörü 18, İş Makineleri Bakım ve Onarımcısı 1, Yapı Yalıtımcısı(İzolasyoncu (Gemi)) 4, Metal Sac İşleme İşçisi 11,Gemi İdarecisi (Güverte Kaptanı) 2, Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik 33, Yapı Yalıtımcısı(İzolasyoncu (Gemi))4, Metal Sac İşleme İşçisi  4

Kompresörcü (Gemi 4, Kızakçı (Gemi) 2, Diğer Lastik İmalat İşçileri 2, Metal Kaplamacı 6, Ağır Silah Bakım Onarımcısı 9,Marangoz 15,Makine Montaj ve Bakım Onarımcısı 2,Soğutmacı Ve Havalandırmacı (İklimlendirme)(Soğutma Isıtma Sistemleri Bakım-Onarımcısı) 10, Taşlama Tezgâh İşçisi 1, Tekne Montaj İşçisi 47, Tesviyeci 62,  Mekanik Bakım Onarımcısı 4,Tornacı (Torna Tezgahı Operatörü) 24 ve Yelken, Çadır Ve Tente İşçisi 4 olmak üzere toplamda 600 işçi alımı yapılacak.    

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar içni askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Hehangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, gibi nitelikler aranıyor.

Ayrıca Özel olarak ise,; En Az İlköğretim mezunu olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak ve alım yapılacak pozisyona göre belirtilen eğitim seviyesindeki eğitimini tamamlamış olmak şartları aranacak.

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK!

Kura çekimi Millî Savunma Bakanlığı Kültür ve Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğünde (Emniyet Mah. Celal Bayar Bulvarı 77/A  Yenimahalle/ANKARA )  09 Nisan 2019 tarihinde saat 10.30’da noter huzurunda yapılacaktır. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste  Millî Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yayımlanacaktır. Bu yayım tebliğ niteliğinde olup adaylara ayrıca tebliğ yapılmayacaktır.

BAŞVURULAR BAŞLADI! İŞKUR BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Söz konus olan ilanlar https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/acikisilanara.aspx adresi üzerinde yayımlanmış olup adaylar başvurularına 25 Mart 2019 tarihi itibari ile başladılar ve adaylara başvuru için 5 günlük süre verildi. Buna göre adaylar başvurularını en geç 29 Mart 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Adaylar başvurularını İŞKUR başvuru sistemine e-Devlet şifresi ile veya T.C. kimlik numaraları ile giriş yaparak söz konusu ilanlara başvuru yapabilirler. Ancak öncelikle adaylar yukarıdaki nitelikleri taşımak zorundadırlar. ilgili ilanlara İşyeri Ünvanı kısmına MSB PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI  yazıp aratarak ulaşılabilmektedir.

İŞKUR Başvuru Sayfası: https://esube.iskur.gov.tr/istihdam/acikisilanara.aspx

Editör: TE Bilisim